M. Kovačević
David Vujić

David Vujić, srpski lobista u SAD i jedan od sedmorice inženjera srpske nacionalnosti koji su učestvovali u misiji “Apolo” slanja čoveka na Mesec, smatra da su članovi porodice Klinton krivi što su terorističke organizacije ovladale svetom zemljom Kosovom.

Vujić kaže da ukazivanje američkom predsedniku Donaldu Trampu na to može pomoći u političkom rešavanju ovog najvažnijeg nacionalnog pitanja.

– Zajednički imenitelj srpskih nesreća poslednjih decenija je – porodica Klinton. Aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa na sve načine i iznova treba da podsećamo na to, jer i sam ima velikih problema zbog njihove političke zaostavštine. Klintonovi su aktivno učestvovali u demonizovanju našeg naroda, njihova politika prema Srbima je rezultirala etničkim čišćenjem stotina hiljada naših sunarodnika iz Krajine, BiH i sa Kosova. Oni sada žive potpuno mirno u komforu, bez trunke kajanja – navodi on.
– Ozbiljan pokušaj naše zajednice u SAD, u saradnji sa maticom, da se uloga ove porodice u stradanju Srba postavi pred američke sudove, zadobila bi ozbiljnu pažnju predsednika Trampa. Takav jedan pravni proces u SAD, koji bi direktno povezao Klintonove i Kosovo, u perspektivi bi uticao na rešavanje krize oko srpske pokrajine – rekao je Vujić za “Večernje novosti”.
On ističe da Srbiju u Vašingtonu promoviše mala grupa volontera i profesionalaca, uz nekoliko bivših i aktivnih republikanaca iz Kongresa, koji zastupaju srpske ineterse, pre svega iz ličnog osećaja pravde i istine.
– Mana našeg naroda je što verujemo da je istina očigledna i da je kao takvu ne treba dokazivati – rekao je Vujić i dodao “da moramo svakog dana insistirati na traženju ‘krivca’ za svoju nesreću”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here