EPA
Bivši premijer Turske Ahmet Davutoglu

Bivši turski premijer, a sada opozicioni lider Ahmet Davutoglu pridružio se oštrim kritikama otvaranja ambasade Kosova u Jerusalimu, ističući da ga je jako pogodila takva odluka Prištine optužujući predsednika Redžepa Tajipa Erdogana za vođenje neaktivne politike na Balkanu.

Davutoglu kaže da mu se “srce cepa” zbog odluke Kosova da otvori ambasadu u Jerusalimu.

– Ovo je jako depresivan događaj za mene. Kosovo, koje je u našim srcima, postalo je prva muslimanska zemlja koja je priznala Jerusalim kao glavni grad Izraela i tamo otvorila ambasadu – reagovao je Davutoglu.

Aktuelni opozicioni lider kritikovao je nakadašnjeg bliskog saradnika predsednika Turske Erdogana za neaktivnu politiku na Balkanu.

– Na Kosovu su sigurno pomislili, Erdogan toliko poštuje Trampa, koji je proglasio Jerusalim prestonicom Izraela, pa možemo da napravimo takav potez. Ipak, koliko god se Tramp podizao u visine, Turska nikada neće prihvatiti takav stav. Moraju se setiti i koliko je Turska doprinela nezavisnosti Kosova – rekao je Davutoglu.

1 COMMENT

  1. Docice i vama Kurdistan, samo sto nasi politicari ne znaju da se suprostave i da priznaju Kurde, toliko o nama. Ali bice dovoljno drugih da vam pokazu gde vam je mesto turci.

  2. Vi turci ce te uskoro osjetiti što znaci nasilno otimanje granice eto 40 procenata drzave Kurdi traže nezavisnost a bićemo prvi da ih priznamo, zivjela nezavisna Kurdska republika!

    • Kako znam ove naše polotičare, ne bismo priznali nikakav Kurdistan. Nisu oni dosta sposobni da bi im tako nešto palo na pamet.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here