Vesti

Proteklog vikenda na imanju Crkvene opštine Sveti Sava Vudvil Park u Adelajdu održan je sedmi turnir u basketu “tri na tri“.

I ove godine, kao i proteklih šest, organizatori tradicionalnog nadmetanja bili su mladi momci iz košarkaških klubova Šmekeri i Beograd, uz podršku Crkvene opštine i velikodušnih sponzora.

– Ove godine je učestvovalo deset lokalnih ekipa, uz nekoliko igrača iz Sidneja i Melburna, pa čak i iz otadžbine, iz Bogatića, koji su se pridružili registrovanim timovima – kaže za “Vesti“ Žarko Pilipović iz organizacije turnira.

Kao i u prethodnim izdanjima, ponovo je bilo kreativnih naziva ekipa, pa su uz tradicionalne učesnike – Šmekere i Balkan ekspres, učestvovali Donbas, Masa je mama, Kum Dončić, Hrakini zmajevi, Briklejers, Brucoši, Novi Sad i Mladi talenti.

– Pobedu na turniru i zlatne medalje, ove godine su osvojili momci iz debitantske ekipe Novi Sad, koji su u finalnom meču, u uzbudljivoj završnici, nadigrali ekipu Kum Dončić. Treće mesto zauzeli su Hrakini zmajevi – kaže Pilipović.

Zvanje najboljeg igrača turnira pripalo je Džejkobu Mosu (Jacob Moss) iz pobedničke ekipe Novi Sad. MVP je uz trofej dobio i poklon vaučer restorana “Hilton“.

U sklopu turnira, kao i svake godine, održano je i takmičenje u šutiranju trojki, pod nazivom “Trojka iz bloka“.

U pitanju je humanitarni sportski događaj u organizaciji Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe“, koji je zaživeo na internacionalnom nivou i održava se u velikom broju gradova širom planete.

Ovogodišnji pobednik takmičenja je Alen Travica sa devet pogođenih trojki od 15 pokušaja. Uz pobednički pehar, Travica je dobio i poklon korpu proizvoda iz otadžbine, jednog od stalnih sponzora turnira, prodavnice “Mini Mart“.

Pobednik takmičenja u šutiranju trojki Alen Travica (desno)

Drugo mesto u šutiranju trojki zauzeo je gost iz Melburna, Tome Jovanovski, koji je bio precizan osam puta.

Ove godine posetioci turnira su imali priliku i da učestvuju u nagradnoj licitaciji. U pitanju je bio poklon našeg mladog fudbalera, novog prvotimca Adelajd Junajteda Luke Jovanovića, koji je zablistao već u nekoliko prvih utakmica u profesionalnoj A-ligi.

– Lukin dres sa brojem “35“ i fudbalska lopta sa autogramima svih fudbalera Adelajd Junajteda dodatno su povećali konačnu sumu prikupljenog novca, koja je ove godine prevazišla sva očekivanja sa ukupno 5.600 dolara – obavestio nas je Žarko.

PRODATI NA AUKCIJI: Dres Luke Jovanovića i lopta sa potpisima

On je naglasio da će sav prihod biti uplaćen na račun Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe“, koja je od prošle godine registrovala svoj ogranak i u Australiji.

– Još jednom veliko hvala svim sponzorima, učesnicima, posetiocima i svim ljudima dobre volje koji su svojim trudom i prisustvom pomogli organizaciji ovog događaja. Nesumnjivo, naš turnir iz godine u godinu postaje sve veći i posećeniji, tako da se već radujemo druženju iduće godine – poručio je Žarko Pilipović.

Otac Strahinja Janjić pozdravio je učesnike i posetioce turnira
Ekipe Masa je mama i Donbas

NAJMLAĐI NA TURNIRU: Ekipe Brucoši i Mladi talenti

Kuvari i kuvarice opravdali očekivanja

Posetioci i učesnici turnira imali su privilegiju da uživaju u ukusnim kulinarskim specijalitetima, ali i tradicionalnim srpskim poslasticama.

– Posebnu zahvalnost dugujemo Kolu srpskih sestara koje je posnim krofnama oduševilo kako posetioce. I one su sav prihod od prodaje krofni, ukupno 500 dolara, donirale organizaciji “Srbi za Srbe“. I prihod iz kuhinje od 860 dolara otišao je na istu adresu, a zahvalnost dugujemo Milivoju Iliću, Vesku Petroviću i Milivoju Višiću, koji su kulinarskim specijalitetima opravdali očekivanja prisutnih – kaže Pilipović.

On je u ime organizatora izrazio veliku zahvalnost sponzorima turnira: Restoranu “Balkan ekspres“, preduzećima “Ausbia Electrical“, “Delta Crash repairs“, mediteranskom restoranu “Agapi“ i prodavnici “Mini Mart“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here