Deca masovno ginu u Gazi

0

Nema veće tragedije od smrti detea: Pojas Gaze
 

To uključuje i 166 dece stare do 12 godina, istaknuo je UN-ov međunarodni fond za decu (United Nations International Children’s Emergency Fund).

 

Obavljeni broj odnosi se na bilans dečijih žrtava u Gazi prikupljenu do utorka rano poslepodne, a agencija ističe da još nije moguće proveriti podatak o još desetero dece poginule kasnije u utorak. U Izraelu je pak najmanje šestoro dece, tri dečaka i tri devojčice od kojih najmlađe ima tri meseca, raneno u raketnim i topovskim napadima iz Gaze.

 

Po podacima Ujedinjenih nacija, više od 200.000 Palestinaca u Pojasu Gaze potražilo je zaštitu u 85 objekata UN-a. Portparol Kris Ginis opisuje povećanje broja raseljenih osoba koji je porastao za oko 30.000 od prekida primirja, kao veliki talas.

 

Nove žrtve u sukobima

Najmanje 21 Palestinac poginuo je rano jutros u izraelskoj vatri u Pojasu Gaze, a meta napada, prema navodima Izraela, bili su islamski militanti širom ove obalske enklave.
Istovremeno, egipatski zvaničnici pripremaju revidirani prijedlog o prekidu vatre. Izraelski "Kanal 2" prenio je da je ostvaren napredak u pravcu sklapanja dogovora u Kairu, gdje se očekuje dolazak palestinske delegacije.
Izraelske tenkovske granate pogodile su kuće u Džebaliji, u severnom delu Pojasa Gaze, ubile 13 ljudi i ranile veliki broj lica, saopštio je portparol Ministarstva zdravlja u Gazi Ašraf Al Kidra. On je rekao da su među žrtvama jedan bolničar i beba.
Još osam ljudi, uključujući pet pripadnika iste porodice u DŽebaliji, poginulo je u ostalim napadima.

 

Broj Palestinaca koji traže utočište u UN-ovim objektima sada iznosi više od 10 posto ukupne populacije ove palestinske enklave.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here