Sportske igre mladih
Sportske igre mladih

U Ćupriji su Sportske igre mladih priredile nezaboravan dan za sve dečake i devojčice koji su odlučili da dan provedu u druženju i igri. Da su deca Ćuprije jedva čekala ovaj dan dokaz je prepun stadion. Učešće u Igrama uzela su deca iz svih osnovnih škola i predškolske ustanove.

Baklju prijateljstva zajedno sa Viktorom, maskotom Igara nosili su Elena Radojković i Vojin Radojković koji su rekli da im je ukazana velika čast i da su presrećni što su deo Sportskih igara mladih. Pre početka takmičenja decu je pozdravila čuvena atletičarka Snežana Pajkić, koja je prisetila dana kada je u Splitu osvojila evropsko zlato i poželela da neko od njenih sugrađana upravo u Splitu bude učesnik Međunarodne završnice.

Dragan Zdravković, još jedna legenda atletike zahvalio se Sportskim igrama mladih što Karavan radosti i prijateljstva kreće iz Ćuprije. Zdravković je decu podsetio koliko je važno da pored sportskog uspeha izrastu u dobre ljude, da se druže i čuvaju svoje prijatelje. U gradu atletike, nove SIMOVCE pozdravio je Slobodan Popović, sportski direktor Sportskih igara mladih koji deci poželeo da uživaju u sportu, da budu nasmejani i da su ovakve manifestacije sjajna prilika da se nauči šta je fer plej.

Vladimir Vasiljević, zamenik predsednika opštine Ćuprija nije krio zadovoljstvo što je ispunjen cilj koji je zacrtan kada se atletski stadion otvarao . da bude pun dece, njihovih roditelja, učitelja, nastavnika.

Ekološka radionica “Budi deo igre – čuvajmo našu planetu” ostavila je utisak na decu tako da je tokom celog dana na terenima bila i ekipa koja je sebe nazvala “ekološka patrola”, koja je vodila računa da tereni budu čisti. Mali reporteri na terenu su podsećali prisutne koliko je važna reciklaža.

Pre početka takmičenja u malom fudbalu, basketu 3×3, atletici, igri “između dve vatre” i  kupu, uzbudljivo je bilo u štafetnim trkama “Prijatelj od detinjstva”, prijateljska kompanija, koja će za troje SIMOVACA, koji osim sportskog talenta pokažu vrednosti kao što su tolerancija, fair play, zapažen gest drugarstva dodeliti stipendije u vrednosti od po hiljadu evra.

Najviše zainteresovane dece, kao što se i očekivalo u gradu atletike, bilo je za trku na 60 metara, gde su se najbolji znali tek posle foto finiša. Kako su izjavili osvajači medalja, tako je to kad za uzore imaju najveće šampione.

Iako se tokom takmičenja osećao rivalitet na terenima, na kraju su ipak aplauzi ispratili sve ekipe koje su se našle na pobedničkom postolju. Posebnu pažnju privukla je ekipa “Minioni” koja je bila ubedljiva u igri “između dve vatre”. Članovi ekipe izjavili su da su čuli za “Atomske mrave” iz Kuršumlije, koji su šampioni Sportskih igara mladih u ovoj igri, i da im je pored putovanja i druženja u Splitu sa vršnjacima iz regiona, želja da na Državnom finalu odmere snage sa “Mravima”. Pre toga, ova, kao i sve ostale pobedničke ekipe i pojedince iz Ćuprije, moraće da ostvare dobar rezultat na Regionalnom takmičenju u junu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here