Lična arhiva
Brižna majka: Sanja sa svojim mališanima

Lepe vesti stižu od Sanje Bartok iz Gudurice kod Vršca koja sa suprugom odgaja osmoro dece. Ovoj mnogočlanoj porodici koja teško živi donaciju od 220 evra poslali su osmogodišnja Maša Vučelić i njen brat, devetogodišnji Filip Vučelić iz Graca u Austriji.

– Mnogo su nas obradovali plemenitim gestom. Ganuo nas je njihov postupak i jasno je da su to divna i vrlo humana deca. Neka vide vaši dragi čitaoci kako ova deca imaju ogromno srce. Mališanima i njihovim roditeljima želim puno zdravlja i sreće – kaže Sanja Bartok i dodaje da je čitava njena porodica “od srca” zahvalna Maši i Filipu.

Ova žena s osmoro dece, od kojih su šestoro školarci, jedva sastavlja kraj s krajem. Muž ide povremeno u nadnicu, ali ona nije dovoljna da podmiri potrebe mnogobrojne porodice. Kuća u kojoj žive je vlažna, neuslovna i premala za veliku familiju.

– U teškoj životnoj situaciji jedina svetla tačka su mi deca koja su, na svu sreću, zdrava i dobri đaci. Oni su jedini razlog moje neprestane borbe da im omogućim normalan život, da imaju odeću i obuću, udžbenike i školski pribor i svakodnevne obroke.

Žive skromno i mirno, a kako već stiže zima, najviše ih muči ogrev.

– Donacija će otići za potrebe mojih đaka, ali i da se ne smrzavamo. Zaista su Maša i Filip divna deca. Iako su još uvek mali imaju saosećajnost i želju da pomognu – priča Sanja Bartok.

Hrabra majka je svesna osuda mnogih što ima osmoro dece, da joj zameraju da je na neki način sebična što ih dovodi u ovakvu situaciju.

– Deca su naše najveće blago, smisao života i jedino za šta vredi živeti i boriti se. Možda je nekome teško da shvati, ali to je moja istina. Možda nemaju sve, ali imaju jedni druge, međusobnu podršku i ljubav koja će ih voditi kroz čitav život – ističe Sanja Bartok.

Kontakt

Svi koji žele da pomognu Sanji Bartok i njenoj deci mogu da stupe sa njom u kontakt: Gradnikova 21, 26335 Gudurica, Vršac ili putem telefona +381 64 543 31 27 da bi se dogovorili o načinu slanja pomoći. Iz Srbije se novac može uplatiti na njen račun u Erste banci na broj:

340-32513984-14, a iz inostranstva na devizni račun

IBAN: RS35340000003251398414, SWIFT: GIBARS22.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here