Dečje igralište niklo slogom

0

To je urodilo plodom, pa je nedavno na crkvenom imanju podignuto igralište za decu koje nimalo ne zaostaje ni za jednim dečjim igralištem u većim gradovima. To će biti veliko olakšanje za brojne roditelje ove mlade parohije, koji će od sada imati gde da odvedu decu koja ne mogu da provode dugo vremena u crkvi, posebno u vreme velikih praznika kada na službe dođe mnogo sveta.

S ozbirom na to da je na Floridi preko cele godine lepo vreme i da su u toku jesenjih i zimskih meseci temperature u stvari najprijatnije za svaku vrstu fizičkog posla, to su parohijani iskoristili povoljne klimatske uslove da urade što više. Prošlog oktobra organizovan je Serbfest koji je bio prilika kako za druženje, tako i za sakupljanje priloga za dovršenje crkve, a od tada pa do sada nije se stalo sa organizovanjem donatorskih skupova, niti sa gradnjom.

Članovi ove složne parohije rade zajedno i donose odluke zajedno, a da ne zaostaju za svojim vremenom govori i to što o svim značajnim aktivnostima obaveštavaju parohiju preko društvenih mreža. Tu su informacije o radnim akcijama, koncertima, piknicima, donatorskim ručkovima… Preko društvenih mreža najlakše je pozvati muškarce da dođu i pomognu u fizičkim poslovima, a članice Kola srpskih sestara da spreme i donesu hranu.

Kao što smo i ranije pisali, do izgradnje ove crkve došlo je na inicijativu pripadnika srpske zajednice koji su osećali potrebnu za duhovnim, tradicionalnim i kulturnim mestom na kome bi se okupljali na dalekoj Floridi.

Za sada je crkveno imanje prilično sređeno, trava je zasađena i uredno pokošena. Spoljašnjost crkve privodi se kraju, na kupolama se postavlja bakarna zaštita, dok se na unutrašnjosti i dalje vredno radi. Jednog dana sve će to biti gotovo i parohijani ove daleke i male, ali složne parohije imaće svoju svetinju, jednu od najlepših u celoj Americi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here