Dejan Berić dobio i šesto odlikovanje Novorusije

0

youtube.com
Dejan Berić ostavio ženu i sina u Putincima i otišao da se borii u Donjecku
 

Dejan se u Ukrajini na strani prorusa bori već 10 meseci. Njegove komšije iz Putinaca kažu da je pre odlaska na ratište radio u jednoj novopazarskoj firmi na gradilištima u Sočiju i crnomorskom mestu Adleru. Do pre dve godine je u Putincima imao firmu "Miki plats" za proizvodnju PVC stolarije. Pošto je za nekoliko godina rada napravio ogromne dugove, Berić je otpustio radnike i nestao.

Golman, ribolovac

Dejan Berić je srednju školu završio u Zemunu. U mladosti je bio golman Teleoptika, a posle fudbalske karijere, posvetio se lovu i bio je reprezentativac Srbije u sportskom ribolovu.

U Putincima su mu žena i sin, koji se izdržavaju od penzije njegove majke. Otac mu je nekoliko godina ranije poginuo u Rusiji, na gradilištu na kom je radio.

Na ratištu u Ukrajini Berić je snajperista. Ratno iskustvo stekao je tokom ratova na prostoru bivše SFRJ, gde je bio vojni izviđač. Ruski mediji nedavno su objavili da je Berić za "iskazanu hrabrost u borbama protiv ukrajinske vojske" odlikovan najvećim priznanjima Novorusije.

Novorusija, koja obuhvata Donjecku i Lugansku republika, odlikovala ga je dosad sa šest puta, a među odličjima je Herojski krst koji je dobio "za izvanredan rad snajperom i uništavanje šest protivničkih snajpera".

– Berić je univerzalni vojnik, odličan je snajperista, ali i izviđač i strelac – navodi se u obrazloženju za dobijanje Herojskog krsta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here