Eparhija raško-prizrenska

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije obišao je manastir Gračanica u okviru svoje posete Kosovu.

Episkop raško-prizrenski Teodosije je u četvrtak popodne zajedno sa episkopom Ilarionom, vikarom patrijarha Porfirija, u manastiru Gračanica primio državnog sekretara za spoljne poslove Ujedinjenog Kraljevstva Dejvida Kamerona, specijalnog izaslanika britanskog premijera za Zapadni Balkan Stjuarta Piča i britanskog ambasadora u Prištini Nikolasa Abota, saopštila je eparhija raško-prizrenska.

Vladika Teodosije i Dejvid Kameron

Vladika Teodosije je u otvorenom razgovoru visoku delegaciju upoznao sa glavnim problemima sa kojima se suočavaju Srpska pravoslavna crkva i Srbi na Kosovu, naglasivši potrebu da se očuva opstanak Crkve i naroda i posebno obezbedi očuvanje srpske pravoslavne baštine na Kosovu i Metohiji, dodaje se u saopštenju.

Prilikom posete Gračanici visoki predstavnici britanske vlade obišli su gračaničku crkvu i upoznali se sa bogatom istorijom ovog manastira.

4 COMMENTS

  1. Možda mu Boga da malo pameti da ne maltretira više Srbe i ne podržava otimanje srpske istorijske baštine od strane albanskih kriminalaca i terorista !!!

    • Verovatno si prepricavao drugosrbijanske mantre pa se i on smorio vise od spinovanja…😀
      Dogodine u Prizrenu!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here