Del Boske: Snosićemo posledice zbog eliminacije sa SP

0

Ispod proseka: Visente Del Boske
 

Španija je izgubila od Čilea sa 0:2, u utakmici drugog kola Grupe B i pretrpela drugi poraz na turniru, posle debakla u prvom kolu protiv Španije od 1:5, nakon čega je eliminisana sa Mundijala. To je prvi put da aktuelni šampion završi takmičenje na Svetskom prvenstvu posle samo dve utakmice na turniru. Čile se, pored Holandije, plasirao u drugu fazu takmičenja.

"Kada se ovakve stvari dogode tokom Svetskog prvenstva ili nekog drugog velikog takmičenja, mora biti posledica po trenera i ekipu, ali o tome trenutno ne želim da razmišljam, ima vremena za analizu. Mislim da je ova ekipa dobra, ali moramo da donesemo odluku koja će biti dobra za španski fudbal, a koja će se i na mene odnositi", rekao je Del Boske, preneli su španski mediji.

 

Čile je na poluvremenu vodio sa 2:0, a taj zaostatak Španci do kraja utakmice nisu uspeli da nadoknade. Golove su postigli Eduardo Vargas i Čarles Aranguis.

"U prvom poluvremenu igrali smo stidljivo i sporo i nismo bili hrabri, pa su nas Čileanci stalno pritiskali. U drugom delu smo imali više prostora i nekoliko šansi, ali pokušavam da pronađem izgovore – igrali smo lošije od Čilea i Holandije i izgubili smo", rekao je Del Boske.

 

Selektor Čilea Argentinac Horhe Sampaoli rekao je da je niz pobeda Španije na velikim turnirima, svetsko i dva evropska prvenstva, jednom morao da se prekine.

"U fudbalu se sve menja. Španija je tokom godina igrala veoma dobro, ali ta generacija igrača nije mogla tako da nastavi i to je normalno, jer uspeh nije večan", rekao je Sampaoli i dodao da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici ići na pobedu protiv Holandije, kako bi u osmini finala izbegla Brazil.

 

"Protiv Holandije moramo dobro da igramo, kako bismo pobedili i osvojili prvo mesto u grupi. Ako ne pobedimo, u osmini finala ćemo najverovatnije igrati protiv Brazila, ako oni pobede Kamerun", rekao je Sampaoli.

 

Čile i Holandija igraće u ponedeljak, 23. juna od 18 časva u Sao Paolu, a u isto vreme Španija i Australija igraće u Kuritibi, utakmice trećeg kola.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here