EPA
Novak Đoković I Huan Martin del Potro

Argentinski teniser Huan Martin del Potro još nije spreman da Novaka Đokovića nazove – najboljim teniserom svih vremena.

Đoković je odavno nadmašio Rafaela Nadala i Rodžera Federera u glavnom kriterijumu – broju grend slem titula (24-22-20). Uz to, ubedljivo najduže vremena proveo je kao lider ATP liste, dvostruko više od Nadala, a ima najviše i mastersa.

– Svako je bio najbolji u različitim periodima. Od 2006. do 2009. godine Rodžer je bio nepobediv, ali Rafa je bio najbolji na šljaci – počeo je Del Potro i osvrnuo se na Đokovića:

– Novak i dalje ima dug put pred sobom. Osvojio je više titula od obojice, a i dalje pričamo o tome (ko je GOAT). Ako osvoji još neki grend slem, neće biti važno koliko navijača imaju Federer i Nadal.

Argentinac je osvojio US open 2009. godine, igrao i finale 2018. u Njujorku. Ukupno je osvojio 22 titule u karijeri i zaradio preko 25 miliona dolara.

Najbolji plasman imao je u avgustu 2018. godine, kada je bio treći teniser sveta. Ima i dve osvojene olimpijske medalje i Dejvis kup.

Česte povrede zaustavile su ga da ostvari još bolju karijeru.

4 COMMENTS

  1. Decko sta lupas
    Ocigledno da menjas misljenja kao carape na dnevnom nivou
    Gledaj ti sebe jer ocigledno da ti je to najpotrebnije trenutno
    A gospodina Novaka Djokovica mozes samo da pozdravis kao najboljeg ikada u svetu tenisa

  2. sta da si ti imao toliko pobeda delpotro onda nebi reko tako da djokovic jos nije govat to se vidi iz avijona daste svi vi ljubomornoi na djokovica ko sto je prizanao vilader da on nikad nece da kaze da je djokovic naj bolji vi mozette da mu perete noge jer je kralj belog sporta i vi to svi znate krivo vam sto je iz srbije nikad niko nece moci da dostize dokovica zapanti to

  3. Ovo nije posteno postoji udruzena ekipa koja vrbuje i placa ovakve podlezne sportiste i javne licnosti da omalovazavaju Djokoviceve postignute visoke rezultate drzeci sve rekorde u tenisu i najbolji je sportista planete to sto je postigao u svom sportu to niko nikada ni u jednom sportu nije niti ce postici kad u skorije vrijeme dakle nije samo GOAT u tenisu nego je GOAT ukupnog sporta na planeti

  4. To zapadni navijači mrze Novaka,ali njih je malo mnogo više sveta navija za Novaka,u Kini je Novak Đoković neprikosnoven…i na još mnogo mesta u svetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here