Delibašiću pritvor od 30 dana

0

Foto: Ilustracija

Sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio mu je pritvor zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će uticati na svedoke i eventualno ponoviti krivično delo, rečeno je agenciji Beta u tom sudu.

 

Tužilaštvo je predložilo da se Delibašiću odredi pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela udruživnaje radi vršenja krivičnih dela i dva krivična dela teško ubistvo, izjavio je ranije tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

 

Brat Nikola Bojović, brat optuženog Luke Bojovića, ubijen je u centru Beograda 29. aprila 2013. godine sa više hitaca u glavu i telo, dok je Miloš Vidaković ubijen u Budvi 2. jula prošle godine.

 

Uhapšen Miloš Delibašić

 

Crnogorska policija 2013. godine podnela je protiv Miloša Vojnovića i Slaviše Novakovića krivičnu prijavu višem državnom tužiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da su ubili Vidakovića, a protiv Miloša Delibašića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo pomaganjem.

 

Delibašić je u martu izručen Srbiji iz Crne Gore zbog krivičnog postupka koji se protiv njega vodi pred Specijalnim sudom u Beogradu zbog učešća u pljački zlatare "Izrael dajmond centar", ali je u aprilu pušten iz pritvora, pošto ga je sud oslobodio optužbi zbog nedostatka dokaza.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here