Delovi tela putnika Er Azije plutaju morem

0

Spasilački timovi su tela šest putnika nestalnog aviona videli u Javanskom moru, oko 10 kilometara od mesta odakle je pilot poslednji put komunicirao s kontrolom aviosaobraćaja.

Tri tela su izvučena na indonežanski mornarički brod, izjavio je novinarima u gradu Pangkalan Bun direktor Nacionalne agencije za spasavanje Suprijadi. Nađene žrtve nisu nosile pojaseve za spasavanje.

Pronalasku prvih žrtava prethodio je pronalazak crvenih, belih i crnih predmeta, uključujući nešto što liči na pojas za spasavanje. Predmeti su viđeni kod obale oko 170 kilometara južno od grada Pangkalan Bun.

– Primetili smo desetak velikih i još mnogo malih belih objekata na površini vode. Lokacija je deset kilometara udaljena od mesta poslednjeg kontakta sa avionom. Ne možemo tačno da kažemo o čemu je reč, ali se molimo da je to – to – rekao je portparol indonezijske vojske Agus Dvi Putranto.

U to područje je poslat helikopter da pokupi predmete i odnese ih na istraživanje na ostrvo Belitung, gde je štab za koordinaciju spasilačkih operacija i potrage.

Fotograf AFP koji je bio sa spasiocima u jednom od aviona iz misije potrage rekao je da neki predmeti liče na pojaseve za spasavanje žute boje i čamce na naduvavanje.

Avion sa 162 putnika i članova posade nestao je u nedelju iznad Javanskog mora, na letu od Surabaje, drugog po veličini indonežanskog grada, do Singapura.

Komunikacija s avionom je prekinuta pošto je pilot tražio da zbog lošeg vremena i olujnih oblaka uzdigne avion, ali mu je taj zahtev odbijen zbog blizine drugog aviona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here