Demokrate osvojile Vrbas

0

Dok je Demokratska stranka u beogradskim opštinama gubila u izbornim trkama sa Srpskom naprednom strankom, u Vrbasu će koalicija predvođena DS-om dobiti, prema preliminarnim rezultatima vanrednih izbora, 15 od 36 odborničkih mandata.
 

To je bio i razlog što je potpredsednik DS-a Bojan Pajtić koji, kako se priča, nije u najboljim odnosima partijskim šefom Borisom Tadićem, trijumf predstavio kao svoj pompeznim zalivanjem šampanjcem.

Vučić: Nepoštene igre

Zakulisne prljave igre u Vrbasu obelodanio je i zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić koji priznaje da su "naprednjaci" napravili određene greške u kampanji, ali sada znaju kako da ih isprave.
"Neko je u tri sata noću, uoči izbora, pozvao telefonom ljude i govorio im da moraju da glasaju za SNS. Zbog lažnog predstavljanja i uznemiravanja podnećemo krivične prijave, a imamo izjave 18 pozivanih ljudi koje će biti dostavljene policiji," kazao je on i naveo da će istrajati dok se ne sazna sa čijih brojeva i po nalogu koje partije su stizali ti pozivi.

Koalicija predvođena socijalistima imaće osam odbornika, "naprednjaci" šest, radikali tri, a koalicije DSS-NS i LSV i LDP po dva mandata, dok su G17 i Savez vojvođanskim Mađara osatli bez odbornika.
 

Istovremeno, s likovanjem predsednika SPS-a Ivice Dačića što je, kako kaže, skoro duplirao poverenje građana Vrbasa, DSS Vojislava Koštunice baca senku na izbore tvrdnjama da vlast u Srbiji ne preza ni od čega u trci za glasove.

 

Portparol Pokrajinskog odbora DSS-a Milenko Jovanov ocenio je da je glasanje u Vrbasu "više ličilo na izbore u nekoj afričkoj državi, nego u zemlji koja bi da bude članica Evropske unije."

 

"Vlast u Srbiji je nesposobnošću dovela građane do prosjačkog štapa, a dodatno ih ponižava dajući im pred izbore šakom i kapom," rekao je Jovanov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here