AP Photo/David Zalubowski

Denver nastavlja da niže pobede, a Nikola Jokić nastavlja da igra vanserijsku košarku i konstantno potvrđuje zbog čega je dvostruki uzastopni MVP NBA lige.

Poražen je i Portland rezultatom 120:107, u meču u kojem je Nagetsi postali prvi tim Zapadne konferencije koji je stigao do 20 pobeda.
Maestralni Somborac po običaju je bio najefikasniji pojedinac u redovima Nagetsa, ubacio je 29 poena, na to je dodao 11 asistencija i osam skokova.

Podršku je imao u Džamalu Mareju koji je brojao do 25 poena.
S druge strane najefikasnije je bio Demijan Lilard, dok direktni Jokićev čuvar i njegov bivši saigrač Jusuf Nurkić nije mogao apsolutno ništa raspoloženom „Džokeru“.
Reprezentativac Bosne i Hercegovine ubacio je 11 poena, imao je sedam skokova i tri asistencije.
Denver je bolje otvorio susret i posle uvodne deonice imao je pet poena prednost – 32:27. Ipak, u nastavku je došlo do buđenja „Trejlblejzersa“ koji su uspeli da preokrenu rezultat i da odu na veliki odmor s prednošću 64:58.
Pauza je očigledno daleko više prijala igračima Denvera koji su se vratili na parket i predvođeni Jokićem, kog niko ne može da zaustavi, uspeli su da deklasiraju Portland u trećoj deonici rezultatom 35:16.
Zategli su do maksimuma odbranu učenici Majkla Melouna, dok je napadački arsenal došao do punog izražaja. Zatrpavali su Jokić, Marej i Porter koš rivala za potpuni preokret.
To im je omogućilo da sa +13 uđu u odlučujućih 12 minuta igre (93:80). Nije Denver dozvolio Portlandu da se domogne dramatične završnice, već je rutinski priveo meč kraju i slavio rezultatom 120:107.
Nagetsi dele prvo mesto Zapadne konferencije sa Memfisom koji takođe ima učinak 20 pobeda i 11 poraza, dok je Portland deveti sa učinkom 17-16.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here