EPA-EFE/Erik S. Lesser

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Los Anđeles Kliperse 111:105 posle neverovatnog preokreta i izborili šesti meč serije polufinala Zapada NBA plej-ofa.

Nagetsi su nadoknadili 16 poena zaostatka s kraja poluvremena, zamalo ispustili +7 u poslednjem minutu i produžili seriju.

Nikola Jokić je odigrao još jedan vrhunski meč, posebno u završnici, te zabeležio opet dabl-dabl sa 22 poena (9/17 iz igre, 2/6 trojke) uz 14 skokova i 5 asistencija.

Jokić je imao dosta problema sa udvajanjima odbrane Klipersa, bio je u drugom planu tokom većeg dela meča, a onda se razgoropadio u trenucima kada se “lomila” utakmica, te trojkama i blokadama doneo preokret i prvo vođstvo Denvera na meču.

Srbin nije bio jedini junak Nagetsa u ovoj utakmici, jer je često osporavani veteran Pol Milsap sa 14 poena u trećoj četvrtini vratio Denver u život sa -16 na samo -7 pred poslednji kvartal.

U odlučujućem periodu uz Jokića se raspucao i Džamal Marej, da bi Kliperse na kraju trojkom, blokadom i sigurnim izvođenjem penala “slomio” mladi Majkl Porter Džunior.

Marej je bio najefikasniji igrač Nagetsa sa 26 poena (9/25, 5/7 trojke) uz 8 skokova i 7 asistencija, Milsap je dodao 17, Moris je ubacio 12, Grent 10, a Porter 7.

Klipersi su diktirali tempo tokom većeg dela meča, tačnije dok ih je služio šut za tri poena (9/17 na poluvremenu), te Lenard izvodio egzibicije.

Kada ih je stao šut, više nisu imali rešenja u napadu, a to je dekoncentrisalo i odbranu koja je i držala Denver na odstojanju.

enard je meč završio sa 36 poena (12/24, trojke 5/12) uz 9 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte, dok je Pol Džordž ubacio 26 (8/18, 4/12) uz po 6 skokova i proigravanja.

Dvocifren učinak imali su još samo Monte Moris sa 12 i Patrik Beverli sa 10 poena, dok je potpuno podbacilo najjače oružje Klipersa – klupa.

Najbolji šesti igrač sezone Montrezl Herel je postigao tek 6 poena, a dvostruki najbolji šesti igrač Lu Vilijams tek 4 (2/10, 0/5).

Šesti meč serije na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od 1 čas po našem vremenu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here