Tanjug/AP

Košarkaši Denvera napravili su „brejk“ u Majamiju i pobedom od 109:94 poveli sa 2:1 u velikom finalu NBA lige.

Srpski centar Nikola Jokić odigrao je još jedan istorijski meč, upisao je novi „tripl-dabl“ sa 32 poena, 21 skokom i 10 asistencija, za skoro 44 minuta u igri.

Jokić je tako postao prvi košarkaš u istoriji NBA lige koji je u finalu ostvario „tripl-dabl“ sa najmanje 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija, što nije pošlo za rukom nikome pre njega.
Uz rame Srbinu bio je Džamal Marej sa 34 poena, 10 skokova i 10 asistencija pa je i on našao svoje mesto u istoriji uz Nikolu.
Nikada se ranije nije dogodilo da dvojica košarkaša iz istog tima zabeleže „tripl-dabl“, a pritom ubace 30 poena.
Ne samo u NBA finalu ili plej-ofu, ni u jednoj utakmici u 77 godina dugoj istoriji lige, a upravo to se dogodilo u istorijskoj noći na Floridi.
Dva različita poluveremena odigrana su u trećem meču na Floridi. Prvo je bilo neizvesno sa sedam smena u vođstvu i pripalo je na kraju gostima (53:48), i drugo u kojem je Denver pokazao potpuni ofanzivni potencijal.
Denver je sa vođstvom od 14 poena oprezno ušao u poslednju deonicu, znajući da je ekipa Majamija više nego sposobna za velike povratke u plej-ofu, a na to im je povremeno ukazivao i trener Meloun. Ipak, ovoga puta domaćin nije uspeo da napravi veliki obrt.
Majami nije vodio ni u jednom trenutku u drugom poluvremenu. Poslednje vođstvo domaćin je imao pri rezultatu 44:42 na tri minuta do kraja druge četvrtine posle poena Adebaja sa linije za slobodna bacanja. Međutim, potom je Džamal Marej postigao trojku i Denverova prednost je počela da raste do samog kraja i konačnog trijumfa.
Pored Jokića i Mareja, odličan meč za Denver imao je i „novajlija“ Kristijan Braun sa 15 poena, dok je Entoni Gordon ubacio 11.
Kod Majamija, Džimi Batler je ubacio 28, a Bem Adebajo 22 poena. Srpski košarkaš Nikola Jović odigrao je minut i po u finišu, bez statističkog učinka.
Naredni, četvrti meč u seriji igra se u noći između petka i subote od 2.30 sati, takođe u Majamiju.

1 COMMENT

  1. Браво Никола
    Још једна побједа
    Идемооо
    👊🏻💪🏻👍🏻🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here