Deo ruske rakete leteo iznad Skoplja

0

Za sada se ne zna kako je raketa stigla u fabriku gde se topi gvožđe iz uvoza i kako je neprimetno prošla sve kontole. Prema rečima ministarke unutrašnjih poslova Gordane Jankulovske, u peć je stavljen deo šest metara duge rakete, na kome je stajao natpis na ruskom jeziku.

 

Mesto nesreće
 

Ove protivvazdušne rakete nekada je koristila JNA. Od eksplozije je povređen 35-godišnji radnik koji je radio na šečenju gvožđa, ali je njegovo stanje danas stabilno. Ministarka Jankulovska danas je još jednom istakla da MUP kontoliše bezbednosnu situaciju i da nema prostora za zabrinutost.

Na novinarsko pitanje da li MUP kontroliše granicu prema Kosmetu, Jankulovska je istakla da "MUP ima celovitu kontorlu nad svakim santimetrom teritorije RM".

”MUP neće tolerisati bilo kakave forme nasilja i najavila da će reagovati najoštrije u slučaju da pojedinci ili grupe na bilo kakav način pokušavaju da ugroze bezbednost građana”, poručila je Jankulovska, prilikom današnje primopredaje američke donacije u opremi za graničnu policiju i carinu preko Programa za kontrolu i izvoz i granične bezbednosti.

Ambasador SAD u Makedoniji Filip Riker izjavio je da SAD pozdravljaju akciju makedonskih bezbednosnih snaga i istakao njihovu profesionalnost usmerenu protiv šverca oružja preko granice.

U Skoplju je juče ujutru odjeknula jaka eksplozija izazvavši paniku i nagađanja da je došlo do udesa aviona, ali su nadležni na skopskom aerodromu to demantovali, dok je, istovremeno, jedna fabrika saopštila da je u njenom krugu došlo do incidenta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here