Prvi protivnik Lasla Đerea na početku Serbia Open turnira biće Juan Ignacio Londero.

Đere ističe da je sjajan osećaj što će imati priliku da igra u Beogradu.

– Jako sam uzbuđen jer je ovo jedinstvena prilika da igram u Srbiji zvaničan turnir. Jedva čekam! Zahvalan sam Novaku što je doveo jedan ATP turnir ponovo u Srbiju. Ranije sam bio previše mlad da bih igrao. Nažalost, neće biti publike, ali sjajan je osećaj igrati u Beogradu.

O planovima pre Roland Garrosa, kad će biti u Beogradu odigran još jedan turnir, kaže:

– Nisam još odlučio šta ću raditi za tu nedelju. Sjajno je što ćemo imati još jedan turnir. Imao sam plan koji sam ranije napravio, da se spremim za Roland Garros, koje ću turnire igrati. Moraću da vidim da li mi se to uklapa u kalendar i šta je najbolje za mene. Ne isključujem da ću igrati, ali ne mogu ni da obećam.

Đere je svestan da su i on i ostali srpski igrači uzori mlađima.

– Svestan sam da su svi srpski igrači, a sad nas je petorica među prvih 50, na neki način uzor mlađim igračima. Ne samo ja nego mi sprski igrači svi, sad nas ima petorica među prvih 50, da smo na neki način uzori mlađim igračima. Ne razmišljam puno o tome, ali svakako imam na umu da pokažem dobar primer.

Kad bi došao do finala, voleo bi da to bude srpski derbi i smatra da bi to bilo dobro za turnir.

O boravku u takozvanom „mehuru“ kaže:

– Komplikovano je u poslednjih godinu dana. Ušao sam u taj „mehur“, olakšica je što nisam u hotelu, ali sam limitiran što se kretanja tiče i moram da poštujem pravila kao i svi ostali. Mogu da odlazim samo na terene.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here