Printscreen/Youtube
Mirko Đerić

Ovog vikenda počinje nova sezona australijske profesionalne košarkaške lige. Među ekipama koje pretenduju na titulu prvaka NBL šampionata su i Kerns Tajpansi sa krajnjeg severa Kvinslenda, klub za koji igra i naš Mirko Đerić.

Bek iz Sidneja, koji je košarkom počeo da se bavi u mlađim selekcijama Obilića, smatra da je došao trenutak da njegov klub zagospodari ligom i ostvari ono što nije uspeo 2011. i 2015. godine, kada je poražen u velikom finalu NBL.

– Ciljamo visoko i mislim da možemo da osvojimo titulu po prvi put. Imamo na okupu jezgro tima već tri godine, a doveli smo i neke sjajne talente. Takođe, imamo i novi stručni štab na čelu sa Adamom Fordom, koji je u proteklih deset godina sakupio veliko iskustvo radeći kao asistent u Pertu Vajdketsima i Sidnej Kingsima. On i ja smo se dobro uklopili jer imamo sličan mentalitet, što je savršeno za mene – kaže Đerić.

Mirko je ranije sarađivao i sa Fordovim pomoćnicima Semom Gruganom u Bankstaun Bruinsima i Kerijem Vilijamsom u Kerns Marlinsima.

– Obavili smo odlične pripreme na Tasmaniji, koje su bile dobra prilika da se tim i stručni štab uklope u skladnu celinu i da napredujemo pred početak sezone. Ja se osećam odlično i spreman sam da to i pokažem već od prve utakmice u sezoni, koju igramo u nedelju u Pertu.

Na kraju, Đerić ne propušta da naglasi one koji imaju velike zasluge za njegove profesionalne uspehe.

– Želim da sa Kernsom postanem prvak i nadam se da ću svoju porodicu, prijatelje i moj lokalni srpski klub Obilić učiniti ponosnim – poručio je 26-godišnji košarkaš koji je iskustvo sticao igrajući i u otadžbini za Vršac, FMP i Dinamik.

Povratak Vasiljevića

Od poznatih srpskih košarkaša u Australiji, u NBL šampionatu tu je i Dejan Vasiljević. Sjajni bek šuter, koji se uoči početka prošle sezone vratio iz Amerike i potpisao za Sidnej Kingse, propustio je završnicu prethodnog šampionata zbog teške povrede Ahilove tetive.

Da nije imao tu nesreću, Vasiljević bi skoro sigurno poneo zvanje najboljeg debitanta lige, jer je imao sjajan učinak od 15,4 poena i 3,6 skokova po meču. Vasiljević će propustiti i početak ovog šampionata jer se još oporavlja, ali se njegov povratak na parket očekuje uskoro.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here