MN PRESS/foto: Nebojša Paraušić

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona kaže da Orlovi nisu imali sreće na žrebu za baraž za Svetsko prvenstvo.

Srbija u odlučujućoj borbi čeka boljeg iz duela Slovenije i Italije.

– Italija je ekipa koja je u razvoju poslednjih godina. U utakmicama koje su igrali u prethodnom periodu imali smo priliku da vidimo da veliki broj igrača iz italijanske reprezentacije igra u francuskoj ligi i to im omogućava da napreduju kao nacionalni tim. To su pokazali u mečevima kvalifikacija koje su igrali sa Rumunijom i sa ostalim ekipama, napredak je primetan. Drugi potencijalni rival je Slovenija. Mislim da njima ne treba posebno predstavljanje. Iako će biti prisutne izvesne promene u timu koje nosi promena trenera, Slovenci imaju odlične igrače koji igraju u najboljim evropskim klubovima – rekao je Đerona i dodao:

– Gledajući žreb generalno, mislim da smo izvukli najtežeg protivnika. Znamo da ćemo prvi meč igrati na gostujućem terenu, a drugi u Srbiji i to nam daje nadu da ćemo na domaćem terenu i uz podršku svih ljudi koji su uz nas bez obzira na ishod prvog meča, u kom naravno idemo na pobedu, na domaćem terenu biti jači od protivnika. Ako želimo da budemo na Svetskom prvenstvu sledeće godine, jasno je da moramo da pobedimo u ova dva kvalifikaciona meča i obezbedimo plasman na takmičenje.

Prva utakmice baraža na programu su 13/14. aprila, a revanš 16/17. istog meseca.

Prvenstvo sveta na programu je od 11. do 29. januara 2023. u Poljskoj i Švedskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here