pixabay.com

Problemi u krevetu su sve češći u današnje vreme, ali veoma je mali broj muškaraca koji odlučuje da potraže stručnu pomoć.

Seksualna terapija pomaže pri rešavanju većine problema, ali ne uči vas, kako većina muškaraca priželjkuje, novim tehnikama i trikovima kako da zadovoljite svoju partnerku.

Seksualna terapeutkinja Lori J. Votson objašnjava da je najčešći uzrok problema u krevetu vizija o tome kako bi odnos trebalo da izgleda.

Evo nekoliko grešaka s kojima se suočavaju muškarci:

1. Misle da su neprivlačni ako ne vide partnerkinu želju za seksom

– Kada muškarac vidi privlačnu ženu, u njemu se budi seksualna želja i dolazi čak i do delimične erekcije. Međutim, kada žena vidi privlačnog muškarca, mala je verovatnoća da će se dogoditi isto. Umesto toga, ona će mu reći da dobro izgleda. Do toga dolazi jer je muškarcima seksualna želja ukorenjena u telu, dok ženama treba mnogo više stimulansa koji potiču iz njihove mašte.

2. Frustracija zbog ženskog sporog “zagrevanja”

– Iako bi žene možda volele da se, poput muškaraca, brzo uzbude, njihova fiziologija jednostavno im to neće dopustiti. Ako je žena svesna muškarčeve frustracije ili besa koji je time izazvan, do uzbuđenja će doći još teže.

3. Veruju da dobar seks zavisi samo od njihove izvedbe

– Intimnost s partnerom može se narušiti ako se žena preterano brine o muškarčevoj erekciji i koliko će ona dugo potrajati. Ako muškarac teško dolazi do erekcije, on će morati da se dobro koncentriše kako bi postigao vrhunac i to ga može fizički i emocionalno udaljiti od partnerke. Muškarac bi, na primer, u tim trenucima ženi mogao da šapuće koliko je želi i slično. Ako dolazi do preuranjene ejakulacije, dobro je reći partnerki da je to zato što ne može da se suzdrži jer je ona toliko seksi. Laž, ali mala. I zapamtite, oralni seks može biti odlična zamena za seks.

4. Prebrzi genitalni dodiri

Muškarci žele da se žene što pre uzbude, a kako oni vole direktnu stimulaciju genitalija, misle da njihove partnerke žele isto. Međutim, nije isto. Ako se prebrzo pređe na genitalne dodire, partnerka nema dovoljno vremena za psihološku pripremu, pa se neće uzbuditi.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here