Nant: Smrt na Fejsbuk žurci

0


Do nesrećnog slučaja je izgleda došlo kada je pripiti mladić pokušao da se spusti niz gelender na stepenicama mosta u centru grada i pao na glavu, javio je Rojters.
Takozvana "Fejsbuk aperitiv žurka", koja se organizuje na otvorenom prostoru, uz dosta pića, organizovana je sinoć ne samo u Nantu, već i u Monpelijeu, na jugu Francuske.

Na poziv na obe žurke odazvalo se skoro 20.000 ljudi, po 10.000 na svakoj od njih. Iako su gradske vlasti Nanta, kada su saznale za zabavu, zabranile prodaju i dostavu alkohola, to naređenje nije moglo da se izvrši zbog velike gužve.

Ovakve zabave postale su veoma popularne u Francuskoj u poslednjih šest meseci. Međutim, pretvorile su se u ogromne pijanke, izazivajući zabrinutost vlasti, koje pokušavaju da spreče širenje fenomena.

U Nantu je pomoć pružena 93 učesnika žurke, uglavnom zbog trovanja alkoholom, od kojih je 57 moralo da bude hospitalizovano. Među ovim osobama bilo je i maloletnika starih 14 i 15 godina.

Ukupno je 42 ljudi privedeno zbog prodaje narkotika, krađa i nasilja. Jedan policajac je lakše povređen, saopštile su lokalne vlasti.

U Monpelijeu nisu zabeleženi incidenti sa tragičnim ishodom.

Preko Fejsbuka zakazana je već sledeća žurka – 23. maja u Parizu na Marsovim poljima, blizu Ajfelove kule.

Pariska policija je, takođe preko Fejsbuka, organizatorima poslala upozorenje da je okupljanje ilegalno, kao i opijanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here