EPA

Italijanska policija je nakon hapšenja četvorice državljana Srbije, pripadnika takozvane “spajdermen bande”, koji se sumnjiče za pljačku fudbalera, influenserke i novinarke u Milanu, otkrila da je ova banda svoje žrtve vrebala preko društvene mreže Instagram! Na listi opljačkanih našli su se fudbaler Intera Ačraf Hakimi, čuvena italijanska voditeljka Dileta Leota, kao i influenserka Eleonora Inkardona.

Pratili heštegove

– Grupa lopova “nadgledala” je stanove poznatih preko njihovih Instagram profila, kako bi proučila raspored u njihovim domovima. Pažljivo analizirajući njihove fotografije, osumnjičeni su imali viziju o rasporedu u domovima, o tome gde su ulazna vrata, koliko su prozori visoki, ali i u kom delu grada žive. Osim toga, preko Instagrama su pratili kada su VIP vlasnici kod kuće, a kada su na putovanjima. To su zaključivali na osnovu heštegova na fotografijama – saopštili su nadležni organi iz Italije.

Osumnjičeni su identifikovani i uhapšeni zahvaljujući video snimcima sa sigurnosnih kamera, koje su ih snimile kako ulaze u domove poznatih.

Peli se po zidovima

– Banda je dobila ime “spajdarmen banda”, jer su se osumnjičeni peli po zidovima sa spoljne strane kako bi došli do prozora, preko kojih su ulazili u kuće žrtava – preneli su tamošnji mediji. Osumnjičeni su od fudbalera, onfluenserke i novinarke ukrali roleks satove, brendirane torbe i garderobu, kao i nakit, a vrednost ukradenih stvari procenena je na oko 150.000 evra.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here