Devenport: Srbija mora više da radi na samopromociji

0

Svaka zemlja kandidat za EU mora da radi na svojoj samopromociji: Jadranka Joksimović i Majkl Devenport
 

Na konferenciji "Kako unaprediti imidž Srbije tokom pregovora o članstvu – Da li lobiranje pomaže" Devenport je rekao da Srbija mora imati na umu da treba da razvija odnose sa svih 28 članica EU.

 

Učesnici skupa su ocenili da je unapređenje imidža Srbije tokom pregovora sa EU moguće samo ukoliko Beograd pokaže kredibilnost i ako bude imao jasnu strategiju tokom tog procesa.

 

"Za lobiranje i promovisanje interesa Srbije treba da imate dobru priču. Za to je potrebna vaša vizija i mislim da je ona sada jasnija više nego ikada kada je reč o posvećenosti Srbije EU", rekao je Devenport.

 

Po rečima šefa Delegacije EU, "lobiranje je činjenica koja postoji" i "tu prevara ne može biti".

 

"Svaka zemlja kandidat za EU mora da uloži veliki napor u sopstvenu promociju", rekao je on i naglasio da to podrazumeva "pozitivan i realan pristup".

Ministarka bez portfelja zadužena u Vladi Srbije za evropske integracije, Jadranka Joksimović, istakla je da lobiranje u Srbiji nije institucionalno definisano i da treba razmotriti mogućnost donošenja zakona o lobiranju.

 

Govoreći o imidžu Srbije, Jadranka Joksimovićje ocenila da zemlja ima veliki potencijal, ali još mnogo tgreba da uradi da bi se to i dokazalo, a ne samo ostalo na rečima da je Srbija dobro mesto za ulaganje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here