Pixabay
Ilustracija

Devojčica je sa teškim telesnim povredama prevezena u bolnicu, gde su lekari uspeli da joj stabilizuju stanje.

Devojčica L. B. (12) iz Kragujevca teško je povređena kada je juče uveče pala sa četvrtog sprata. Do nesreće je došlo dok je kitila jelku, pa se slučajno okliznula i ispala kroz otvoren prozor sa visine od oko 12 metara. Devojčica je sa teškim telesnim povredama prevezena u bolnicu, gde su lekari uspeli da joj stabilizuju stanje.

Do jezive nesreće došlo je u kragujevačkom naselju Stanovo u Ulici Ljubiše Bogdanovića. Kako saznajemo, u trenutku pada u stanu su bili devojčicini sestra i roditelji, koji su gledali njene ocene u elektronskom školskom dnevniku.

Provetravali stan

– Prva informacija je bila da je dete zbog loših ocena samo skočilo kroz prozor, ali se ispostavilo da je reč o nesrećnom slučaju. Istraga je utvrdila da je L. B. bila u dvorištu sa drugarima i predveče je došla kući. Rekla je roditeljima da su njeni nastavnici u petak zaključili ocene za prvo polugodište i da mogu sada da ih pogledaju u elektronskom dnevniku. Devojčica ih je zamolila da se ne ljute na nju jer ni ona nije zadovoljna nekim svojim ocenama. Rekla im je da će se potruditi u sledećem polugodištu i da će ispraviti ocene – rekao je naš izvor iz istrage, i dodao:

– Dok su gledali elektronski dnevnik, devojčicini majka i otac su komentarisali njen uspeh, ali je nisu grdili.
Kako je ispričao Informerov sagovornik, dok su oni pričali, L. B. je kitila jelku koja je bila pored otvorenog prozora.

– Dete je postavilo stolicu i popelo se na prste kako bi postavilo ukras na novogodišnje drvo. U tom trenutku izgubila je ravnotežu i pala kroz prozor, koji je bio nakratko otvoren kako bi se stan provetrio. Njeni šokirani roditelji su počeli da viču i dozivaju pomoć, a potom su strčali na ulicu, gde je ležala njihova teško povređena ćerka – rekao je izvor..

Otac nije mogao da čeka Hitnu pomoć, pa je uz dete stavio u automobil i odvezao u Klinički centar uKragujevcu, gde su joj lekari konstatovali višestruke prelome.

Ljubomir Mutavdžić, komšija, izjavio je da je shvatio da se nešto dešava tek kada je čuo viku na ulici.

– Šokirao sam se kada sam video da mala komšinica leži na ulici. Ne znam šta se dogodilo, ali šta god da je, nadam se da će se devojčica izvući. Ona je zaista fino dete, kao i njena sestra. Ostajale su same kod kuće kada su im roditelji na poslu i nikada nije bilo problema sa njima – ispričao je Mutavdžić.

Veselo dete

Starija komšinica ispričala je da je L. B. vrlo vredna i vaspitana devojčica, koja je uvek nasmejana.
– Koliko znam, ona je dobar đak. Gluposti su da je sama skočila s prozora zbog ocena. Čula sam da je kitila jelku, pa se okliznula i pala. Ovo je strašno, šokiran sam. Molim se Bogu da sa njom bude sve u redu – rekla je ona.

Dete pod budnim okom lekara

Iz Kliničkog centra Kragujevca saopštili su da je L. B. zbrinuta i da je smeštena na intenzivnoj nezi sa ortopedskim povredama.

– U toku je detaljna opservacija povreda unutrašnjih organa i mekih tkiva. Njeno stanje je stabilizovano, ali tek će se nakon dodatnih pregleda tačno videti u kojoj meri je ona povređena – rečeno je u bolnici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here