pixabay.com
Ilustracija

Moskva ne isključuje da se dijalog sa SAD u Ženevi o bezbednosnim garancijama može ograničiti na jedan sastanak, izjavio je za Sputnjik zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

– Ništa ne mogu da isključim, to je vrlo mogući scenario. Amerikanci, posebno njihova grupa za podršku koju predstavljaju druge članice NATO-a, ne treba da imaju nikakve iluzije tim povodom – rekao je Rjabkov, odgovarajući na pitanje da li razgovori o bezbednosnim garancijama mogu biti ograničeni samo na jedan sastanak, ako Vašington ne pokaže spremnost da razgovara o zabrinutostima Moskve.

– Ne idemo tamo sa ispruženom rukom, idema sa jasno furmulisanim zadatkom koji treba da se reši pod uslovima koje smo formulisali. To je sve – naglasio je zamenik šefa diplomatije.

On je objasnio da, “ako budemo išli u krug i ponavljali jedno isto, ako ne vidimo ni najmanji znak spremnosti sa te strane da se uzmu u obzir naši prioriteti, da se reaguje na njih konstruktivno, tada će dijalog biti besmislen”.

– I koja je poenta da se to nastavi? Ne razumem – zaključio je Rjabkov.

Podsetimo, Rusija i SAD će održati danas u Ženevi konsultacije o bezbednostnim garancijama koje je predložila Moskva, nakon čega će u Briselu biti održana sednica Saveta Rusija-NATO, a u Beču konsultacije na polju OEBS-a.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here