TANJUG/ TANJA VALIC/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da ne isključuje mogućnost da Samoopredljenje Aljbina Kurtija, uz glasove iz inostranstva, osvoji najviše glasova, da to za njega ne predstavlja radost, ali da će, ako se to dogodi, Beograd sa njim pregovarati kao sa legitimnim predstavnikom Albanaca, te da će to biti teški razgovori.

– Za sada vodi DSK Osmanija i Mustafe, Samoopredeljenje je drugoplasirano, ali očekujem da oni iz inostranstva dobiju puno glasova, tako da ne bih isključio mogućnost da završe na prvom mestu. To bi bila velika radost za neke od srpskih političara koji su podržavli tu partiju koja u svom programu ima stvaranje velike Albanije. Za mene nije – rekao je Vučić na konferenciji za novinare po završetku izbora na KiM.

On je tako odgovorio na pitanje novinara kako vidi rezultate albanskih partija, budući da od toga zavisi nastavak dijaloga.

Vučić je istakao da je za njega važno da može da razgovara sa legitimnim predstavnikom Albanaca.

– Bićemo spremni da razgovaramo sa legitimnim predstavnicima Albanca, ma ko to da je, nismo mi ti koji ćemo da ih biramo, nisam ja puštao Aljbina Kurtija iz zatvora nego DOS, nisam ja sarađivao sa njim nego neki drugi , ali naše je da razgovaramo sa njima i to će biti veoma teški razgovori. Nema tu velike filozofije, ne očekujte da će biti lako za nas, ali neće biti jednostavno ni za njih, ali u tome i jeste smisao pregovora- da razgovarate i da pokušate da nađete kompromisno rešenje – istakao je Vučić.

U svakom slučaju, istakao je on, danas mi imamo puni legitimitet , i srpski narod je nedvosmisleno rekao ko su ti koji zastupaju njegove interese.

5 COMMENTS

  1. Dijalog nama ne treba mismo zavrsili dijalog 99 kada ste potpisali kapitulaciju da pricamo rekla kazala mozemo a za drzavu Kosovo dijalog je zavrsen kad smo vas ko okupator dalismovi zadnju lekciju 99 i kraj vase krvave okupacije

    • Hahaha kako kakis. Dali zadnju lekciju!! Hahaha pa vi svi pobegli. Vas je Usa spasila. Ali sledeci put nece. Vama se steze omca oko vas ubica i ratnih zlocinca terorista. Odgovaracete vi. Verujem da ce cela Srbija da se digne ako nasi politicari urade zabranjeno. Nicija nije gorela do zore a nece ni vasa

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here