Dijaspora privlači investitore

0

Zoran Golubović, predsednik SAPK-a

Biće ovo prilika za promovisanje američkih izvoznika i njihovog interesovanja za srpsko tržište, kao i fokusiranje na kompletnu trgovinsku razmenu sa Srbijom, širenje mreže partnerstava i pružanje adekvatnih informacija o poslovnom okruženju u Čikagu i Srbiji.

Zoran Golubović, predsednik SAPK-a, uložio je dosta vremena i truda u organizovanje ovog poslovnog skupa, koji je pripremljen u partnerstvu s Privrednom komorom Čikaga, Internacionalnim poslovnim klubom i Američkim komercijalnim servisom, a čiji je generalni sponor Agrobanka.

"Specifičnost izazova u organizovanju ovakvog skupa je baš u vezi sa ostvarivanjem njegovih ciljeva. Trebalo je s jedne strane napraviti dovoljno privlačan sadržaj generalno o internacionalnom biznisu, da bismo imali širu, ne samo našu, srpsku publiku, a zatim staviti naglasak na atraktivnost srpskog tržišta. Drugi važan cilj ovog skupa jeste da se Srpsko-američka privredna komora poveže sa ostalim relevantnim orgnizacijama u Čikagu i zadobije adekvatnu reputaciju. To će nam pomoći u relizaciji budućih projekata. Recimo, razmišljamo da napravimo veliki srpski sajam privrede sledeće godine u Čikagu. Samim tim što već imamo tri važna partnera u organizovanju ovog skupa, a to su Chicagoland Chamber of Commerce, US Department of Commerce i International Business Club, mislim da smo ovaj cilj već dobrim delom ostvarili. Zahvaljujući boljoj povezanosti naše organizacije s važnim subjektima profilisanja biznisa u regiji bićemo u mogućnosti da pružimo i našim članovima bolje usluge", kaže za "Vesti" Golubović.
 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti za 29. 10.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here