Dimitrov progovorio kako se zarazio na Adrija turu

0
Tanjug/AP
Grigor Dimitrov

Bugarski teniser Grigor Dimitrov prvi put je javno pričao o svojoj borbi sa koronavirusom, kojim se zarazio na Adrija turu, seriji turnira koje je organizovao Novak Đoković.

Dimitrov je posle nastupa u Beogradu učestvovao i na turniru Adrija tura u Zadru, sa kojeg se povukao zbog bolesti.

Vratio se u Monte Karlo gde je testiran, posle čega je obavestio javnost da boluje od Covida-19.

To je pokrenulo lančanu reakciju, pa je prvo čitava turneja otkazana, a testovima potvrđeno da su zaraženi i Novak Đoković i njegova supruga Jelena, Goran Ivanišević, Borna Ćorić, Viktor Troicki…

Optužen je čak i da je krio simptome tokom turnira i da je mnoge ljude, kako učesnike, tako i navijače, izložio riziku.

– Zamislite ljude u situaciji u kojoj su imali kontakt sa mnom. Dete ili porodica koja ne može da priušti ništa sebi. Šta da radite? Ne mogu da imam tu vrstu odgovornosti, da mi visi nad glavom do kraja života – iskreno je počeo Dimitrov.

Trenutno 19. igrač na ATP rang-listi otkrio je i zašto je na društvenim mrežama, neposredno pre finala turnira u Zadru, obelodanio da je zaražen.

– Morao sam da obavestim ljude kako bi odmah mogli da preduzme sve preventivne mere. Iskreno, da saznam da sam prouzrokovao nešto ovako, verovatno bih određenoj osobi sam pomogao. Da, mi smo profesionalni sportisti koji se takmiče na najvišem nivou, ali smo kao i svi ostali.

On je nekoliko puta objašnjavao kako se borio sa virusom, da je izgubio čulo mirisa i ukusa, ali je sada prvi put pričao o odgovornosti koju ima kao neko na koga se mladi ugledaju.

– Imao sam samo nekoliko loših dana, bio sam istrošen. Morao sam da smanjim intenzitet treninga, ali to je proces – podsetio se lečenja i nastavio:

– Ako bih mogao da dam dobar opis šta je u pitanju, otvoren sam za to. Nemam šta da krijem, oduvek sam bio otvorena i iskrena osoba. Ono što vidite jeste ono što dobijete od mene. Jedna od najboljih stvari koje sam naučio jeste da, u ovakvim momentima, gotovo da tražite ljude koji vas održavaju u životu. Ljude na koje uvek možete da se oslonite.

Za kraj, potvrdio je da se dosta toga promenilo u njegovom životu od kada je pobedio Covid-19.

– U stvari, zahvalan sam na tom vremenu tokom kojeg sam bio sam. Nije bilo lako, niko ne voli da tri nedelje bude sam, zar ne? Oduvek sam bio zahvalna osoba, ali u poslednje vreme sam još zahvalniji što imam šansu da izađem napolje i uživam u jednostavnosti -zaključio je Dimitrov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here