Foto: Tanjug/AP
FK Viljareal FK Dinamo Zagreb

Zagrebački Dinamo iza sebe ima jednu od najuspešnijih evropskih sezona iako im je krenula loše eliminacijom iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Zagrepčani su letos eliminisani od Ferencvaroša i prebačeni u žreb za Ligu Evrope,a onda je krenula njihova rapsodija – sve do četvrtfinala i poraza u dovmeču od Vilajreala.

Hrvatski mediji sračunali su ukupan prihod za Dinamo od ove evropske sezone i došli do sume od 13 miliona evra.

Već i pre ulaska u grupu Dinamo je osigurao 860.000 evra u blagajni, kroz pretkola, a onda je samim ulaskom u grupu zaradio još 2,92 miliona. Četiri pobede od po 570.000 donele su “Modrima” još 2,28 miliona, dva remija još 380.000, i sam plasman sa prvog mesta u grupi dodatnih 1,5 miliona.

Dalje, ulaskom u osminu finala Dinamo je obezbedio klubu dodatni 1,1 milion, a zatim još 1,5 milion evra prolazom u narednu rundu.

To je ukupno 10,5 miliona evra, ali dobio je Dinamo i dodatnih preko dva miliona po klupskom koeficijentu, te još poneku stotinu hiljada neraspodeljenih zbog remija u grupi u kojoj je igrao.

“Modre” očekuju još i neke nagrade od marketinga, što dolazi naknadno.

To su, znači, okvirne svote koje je Dinamo prihodovao ovogodišnjim evropskim putem do revanša sa Viljerealom. Ove godine su, za razliku od prošle, izostali prihodi od ulaznica, koji su se zadnjih godina takođe merili u milionima evra, i tu je Dinamo najviše izgubio.

Naravno, Dinamo u narednom periodu tek očekuje pravu zaradu od transfera igrača koji su doprineli velikom evropskom uzletu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here