Kosovo online
Direktor FK Trepča Bojan Jakšić

Na dugačkoj listi aktivnosti koje su prethodnih meseci zaustavljene zbog koronavirusa na Kosovu, našli su se i sportski sadržaji, a među njima i aktivnosti FK “Trepča” iz Severne Mitrovice.

Posle samo dva odigrana kola i dve uzastopne pobede nije bilo utakmica na stadionu u Žitkovcu, pa nastavak svi željno iščekuju u tom klubu.

Ipak, dok mnogi čekaju da se rampa zbog koronavirusa podigne, sportiste na severu Kosova muči i problem ograničenja kretanja preko administrativnih prelaza, jer vlasti u Prištini još nisu u potpunosti otvorile prelaze.

Umesto da razmišljaju o mogućnosti da nastave takmičenje u Prvoj ligi Srbiji, gde ima mesta za nova tri kluba iz Srpske lige, čelnici FK “Trepča” priželjkuju informacije o potpunom otvaranju prelaza, kako bi i sportske ekipe iz Srbije mogle da dođu na Kosovo.

– Nažalost, i sami ste svesni političke situacije koja vlada na Kosovu i Metohiji, gde su nam nedavno stigle pretnje od strane predsednika takozvanog Fudbalskog saveza Kosova, koji je poručio da fudbalski klubovi na severu Kosova mogu samo da treniraju, ali ne i da igraju u srpskim ligama. To se ne odnosi samo na fudbalere, već to važi i za sve sportske klubove. Nadamo se da će doći do nekog rešenja, jer se sport igrao i kad su se vodili ratovi i to niko nikada nije pravio problem – kaže za Kosovo Onlajn direktor FK “Trepča” Bojan Jakšić.

On poručuje da je prosto nezamislivo da se u ovom trenutku fudbalski klubovi sa severa Kosova takmiče u kosovskim ligama.

– Verujem da će se, nakon razrešenja političke krize u Prištini, naći dogovor kojim će se svim sportskim klubovima sa severa Kosova omogućiti da se takmiče u ligama koje hoće. Jer, nama je bitno da i igrači koji su odavde i koji dolaze da nastupaju za naš klub, ali i gostujuće ekipe budu bezbedni – rekao je Jakšić i podsetio da je publika na utakmicama uvek bila korektna i da nije bilo incidenata.

I dok se čekaju povoljne informacije i razrešenje problema na prelazima u Fudbalskom klubu “Trepča” osluškuju i priče o mogućem nastavku takmičenja u Prvoj ligi Srbije.

– Ako se bude rešio problem sa prelaskom ekipa preko administrativnih prelaza, uprava kluba ima veliku želju da se takmičimo u Prvoj ligi Srbije. To bi značilo da se “Trepča” posle 35 godina nađe ponovo u tom rangu takmičenja. Želja svih nas u klubu, ali i navijača i ljudi koji ovde žive je da ovde gostuju mnogo jače ekipe i da se igra bolji fudbal – kaže Jakšić.

On kaže da im je cilj da naprave fudbalski centar, koji bi animirao svu decu sa Kosova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here