Direktor Samsunga pretukao radnicu

0

Iznenađeni incidentom: Samsung
 

Korejac je, kako pišu beogradski mediji, nezadovoljan finansijskim izveštajem, u svojoj kancelariji službenicu marketinga udarao i šutirao vičući da će je ubiti, iako je govorila da nije kriva. Vrata zabarikadirana stolicom uspeo je da provali jedan od njenih kolega koji je Markovićevu spasao. Ženu je odvezla hitna pomoć, policija je izvršila uviđaj.

 

U Sindikatu Sloga traže da počinilac gnusnog dela bude procesuiran i da mu se uskrati dalji boravak u zemlji.

– Država je u obavezi da brani ljudsko i radno dostojanstvo građana jasnim stavljanjem do znanja da ovakve slučajeve više neće tolerisati ucenama da donose kapital u Srbiju – ukazuje Sloga.

Upozoravaju i da je tortura nad službenicom Samsunga jedan u nizu slučajeva prebijanja i šikaniranja radnika, naročito kada su u pitanju poslodavci iz Koreje. Sloga navodi primer južnokorejske korporacije Jura koja je u Rači kod Kragujevca otvorila pogon i dobila od države Srbije subvencije od 4.500 evra po zaposlenom, da bi potom poslovodstvo krenulo da maltretira i otpušta radnike.

 

Lider Sloge Željko Veselinović podseća da su se 2011. radnici žalili da ih je menadžment Jure tokom obuke udarao drvenim i metalnim šipkama i delio otkaze. Žene koje su, kako kaže Veselinović, padale u nesvest zbog vrućine, vraćali su na posao čim bi se osvestile.

– Država je tada stala iza Jure i niko nije kažnjen, već je menadžment vraćen u Koreju, a potom premešten na posao u Slovačkoj – kaže Veselinović za "Vesti".

 

Kompanija priznaje i istražuje

Kompanija Samsung je, uz priznanje incidenta, saopštila da je pokrenut interni postupak radi utvrđivanja šta se desilo na "poslovnom sastanku". Ističu da su iznenađeni, jer su posvećeni negovanju dobrih odnosa među zaposlenima.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here