Legenda srpske košarke i bivši funkcioner Sakramento Kingsa Vlade Divac iskoristio je slobodno vreme da obiće i malo bolje upozna teritoriju bišve Jugoslavije.

Legendarni košarkaš danas je bio u poseti piramidama u Visokom koje je ove godine već dva puta posetio najbolji teniser planete Novak Đoković.

Divac je rekao kako je za bosanske piramide čuo od svoje supruge Ane i da je imao želju da se uveri u sve ono što mu je ona pričala.

– Supruga je bila ovde pre nekoliko godina i pričala mi je o ovom veličanstvenom otkriću, i imao sam želju da dođem i da se uverim u ono što sam već u glavi imao, da je ovo nešto veliko za čovečanstvo i da svi treba da budemo deo ovog projekta, da pomognemo da se sve ovo usavrši.

– Iako mi je ovo prva poseta, sve sam pratio putem interneta, sva dešavanja, a drago mi je da sam i lično sve doživeo. Nadam se da će ljudi iz celog sveta posećivati ovo mesto, ono je deo naše kulture, našeg podneblja i ponosan sam na dr Osmanagića na svemu što je otkrio – rekao je Divac.

Visoko je ove godine čak dva puta obišao Novak Đoković. Divac ističe da se čuo sa njim koji mu je ispričao svoje doživljaje, kao i da će biti ambasador projekta jer je mesto važno za našu civilizaciju.

– Ambasador projekta ću biti bez ikakvih očekivanja, ovo je mesto važno za celu našu civilizaciju. Čuo sam se i s Novakom, rekao mi je svoje doživljaje, a ja ću njemu preneti svoje. Ovo je prelepo, ne samo za sportiste, već za sve ljude, a ja ću definitivno dolaziti ovamo ponovo, iako živim u Americi, često sam na našim prostorima, tako da mi nije daleko da dođem – kazao je Divac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here