Divljan: Ne propustiti 8. mart

0

 

Glavni autor nekadašnjih Idola u pratnji svoje "NeVladine Organizacije" se priprema da Beograđankama (i Beograđanima) na Dan žena priušti koncert u Domu omladine.

Divljan kaže da bi mu pre 10-20 godina nastup ovim povodom verovatno bio smešan, ali da mu je danas taj datum zgodan za oba pristupa – i iskreni i ironični.

 

"U ono doba kada se 8. mart slavio zapamtio sam ga kao prilično veseo dan, osim što mi je 1968. jedan drugar slučajno sasuo staklo u oči i završio sam u očnoj klinici 10 dana", rekao je Divljan u intervjuu za sajt promoterske kuće Long Play.

 

"Elem, bilo je puno lepih i sretnih 8. martova, bilo je lepo vreme, donosile su se ljubičice i visibabe učiteljicama, tako da postoji to neko sećanje, a onda malo kasnije i taj odnos sa sa distancom i ironijom. Jer smešno je kad odabereš jedan dan godišnje da se posvetiš lepšem polu. Ali opet – bolje ikad nego nikad. Bolje jednom nego nijednom. Eto prilike da odsviramo koncert i da se malo našalimo."

 

On kaže da će na koncertu, na kome će biti i par obrada koje obično ne svira, izvesti i pesmu Ona radi u rudniku jer se danas dosta žena oseća kao u toj pesmi.

 

"Kad je ta pesma izašla 1988, onda su mi se žene žalile. Jedna u banci mi je rekla: ‘Kao da si o meni pisao pesmu’.“

 

Divljan na koncertu očekuje raznoliku publiku: "Devojke, žene, majke, sestre, tetke i poneku baku. I muškarce naravno. Za muškarce je to idealna prilika da izvedu te žene i ubiju dve muve jednim udarcem, šta god to značilo."

 

Divljan na kraju ističe i da ne vidi svrhu okupljanja Idola sa Srđanom Šaperom, Nebojšom Krstićem i ostatkom nekadašnje postave povodom 30-godišnjice osnivanja koja pada naredne godine.

 

"Prvo, to bi bilo gotovo nemoguće, samo od obezbeđenja, gde bismo mogli da sviramo? Šalim se. Već dugo nismo u kontaktu. OK je što se mene lično tiče, nema tu nikakave zle krvi. Desilo se nešto, ima puno stvari u kojima nam se mišljenja razlikuju, izrasli smo u druge ljude, suviše smo otišli u drugim pravcima… Na kraju krajeva, njih dvojica i nisu muzičari. Da jesu, sigurno bi tu bilo više razloga (za okupljanje). Ne kažem to kao nešto loše, jednostavno je tako. No ko zna šta još može da se desi…"

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here