Đilas: Popravka Gazele otežaće život u Beogradu

0

 

 

 

On je podsetio da je bord Evropske investicione banke nosilac projekta i on odobrava kredit za rekonstrukciju Gazele, na čiju se saglasnost čekalo pet meseci.

Đilas je rekao da je zadovoljan jer je prihvaćen predlog kako da se reši problem nehigijenskog naselja ispod mosta. "Sredstva su sada tu, a od Ministarstva smo dobili projekat kako izgleda rekonstrukcija ‘Gazele’ i koliko treba traje, a naše službe će to pregledati i dati svoje mišljenje", dodao je on.

Đilas je upozorio da će biti teško živeti i kretati se Beogradom ukoliko se ostane pri stavu da se počne sa celom rekonstrukcijom odmah i da se ne čeka završetak mosta na Adi Ciganliji.

Ali, ukoliko tako bude, "želimo i ja i građani da se tamo 20 sati dnevno vidi veliki broj radnika koji rade punim tempom", naglasio je Đilas.

 

Krf i Beograd pobratimi

 

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je danas, prilikom potpisivanja Povelje o bratimljenju sa gradonačelnikom Krfa Sotirisom Mikalefom, da Beograd želi da preuzme deo finansiranja i održavanja srpskih grobalja i spomenika koji se nalaze na tom grčkom ostrvu.

Mi smo se u istoriji često loše odnosili prema onima koji su se žrtvovali za današnju Srbiju i našu slobodu i ova Povelja će omogućiti da malo ispravimo taj dug, rekao je Đilas.

Ovo je prilika, kako je rekao, da pomognemo našim grčkim prijateljima koji su svih ovih godina održavali te objekte, podsećajući da se na Krfu nalazi 27 malih srpskih grobalja, veliki mauzolej i kosturnica.

Gradonačelnik Krfa Sotiris Mikalef ocenio je Povelju polaznom tačkom u međusobnoj saradnji dva prijateljska naroda, u oblasti turizma, privrede, omladine i tako dalje, poručio je Mikalef i dodao da "istorijske vrednosti koje smo nasledili od naših predaka, treba da nastavimo da gajimo i mi i naša pokolenja".

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here