“Đoković će napasti Federerov rekord! Sada je svež…”

0
EPA-EFE/IAN LANGSDON
Novak Đoković

Greg Rusedski, nekada četvrti teniser sveta, “otkrio” je šta to pokreće članove “velike trojke”.

Britanac je govorio o predstojećem Završnom Mastersu u Londonu, ali i o šansama Novaka Đokovića i Rafaela Nadala na tom turniru.

On smatra da će srpski igrač napasti rekord Rodžera Federera od šest titula na ovom takmičenju.

– Mislim da će Novak želeti da izjednači rekord Federera. Mislim da je sad svež. Njegov glavni cilj bio je da završi godinu kao ’broj jedan’, to je i učinio. Bio je kratko u Beču, dok u Parizu nije učestvovao – rekao je Rusedski i dodao:

– Biti šest puta prvi na kraju godine je fenomenalan uspeh. Samo je Pit Sampras to učinio. Pitov rezultat je još uvek veći od Novakovog, jer je on to uradio šest puta zaredom.

Na turniru učestvuju najbolji teniseri sveta.

– Novak će biti motivisan jer dugo nije osvojio London, ali, sviđalo se to vama ili ne, i drugi momci žele trofej. Federer, Đoković i Nadal žele da imaju najviše Grend slemova, najviše Mastersa, to je ono što pokreće ovu legendarnu trojku – dodao je on.

Što se tiče Nadala, Rusedski mu ne daje preterane šanse na Završnom Mastersu. Ovaj turnir Španac nikada u karijeri nije osvajao.

– I dalje mislim da može biti opasan, ali veliko je pitanje da li može i da osvoji. Mislim da su brzina loptice i terena prebrzi, a ostali momci su bolji od njega u zatvorenom – rekao je Rusedski.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here