Novak Đoković je u razgovoru sa srpskim novinarima u Njujorku rekao da se nada da će se brzo oporaviti.

Povreda u zao čas, u prvoj nedelji Grend slema, reklo bi se, viša sila. Videlo se i proteklih dana da stvari ne idu željenim tokom.

Vavrinka je najviše profitirao, imao je preko puta sebe nedovoljno spremnog protivnika, ali za Đokovića će sada najvažnije biti da miruje i zaleči povredu.

– Već posle nekoliko gemova sam predosetio da ću morati da prekinem meč i razmišljao sam da to uradim kad sam izgubio drugi set. Ipak, pokušao sam još nekoliko gemova, nažalost sam ipak morao da predam – kaže Novak.

Ni ovog puta nije bio spreman da ulazi u detalje povrede. Dovoljno je bio isfrustriran što se turnir ovako završio.

– To je nešto što, barem kako mi je prenešeno, nešto što se mesecima vuče, samo što se pogoršala situacija sa određenimm pokretima ili naglim pokretima koji su izazvali traumu u određenim delovima ramena. Usled svega toga se desilo svašta-nešto o čemu ne želim da pričam stvarno jer… Znam da ljudi žele da znaju, ali ja stvarno ne volim da pričam o povredama, pogotovo ne kad gubim. To nekako oduzima svetlost od strane protivnika, a to je nešto što ne želim. Dobro je odigrao danas i zasluženo pobedio i to je to. Ispred mene je jedan proces oporavka i odmora, sigurno od nekoliko nedelja bez reketa, to je apsolutno, pa da vidimo onda. Treba da se smiri ta upala, to prosto traje, sreća u nesreći je što nije dominantna ruka. U pitanju je leva ruka, možda će se zato ubrzati proces oporavka – nada se prvi teniser sveta.

Ide poslednje tromesečje sezone, odbrana dobrog dela poena i čelne pozicije na svetskoj listi. Sutuacija se pomalo komplikuje.

– Iskreno se nadam da ovo neće dugo trajati. Moraću opet da uradim magnetnu rezonancu, ultrazvuk i par stvari kako bi što bolje medicinski tim oko mene napravio dijagnozu koja će da odredi u narednom periodu šta i kako. Dugoročno, niko ne može da mi garantuje, oni nisu mogli da sto posto garantuju da se to neće pogoršati, da bude još gore stanje nego što jeste, ali su rekli da su mali izgledi. Sve je moguće u sportu. Ja sam danas napravio nekoliko oštrih i naglih pokreta koji su izazvali oštre bolove. To mi se nije svidelo, verujem da će sve biti u redu.

U ovakvoj poziciji teško je bilo šta planirati pa čak i to na kojim turnirima će igrati. Sve je još nekako neizvesno.

– Stvarno ne znam. Tokio je u planu, ne znam. Sledeće dve do dve i po nedelje su ključne kako će se oporaviti rame. Dobio sam, na žalost, dodatnih nedelju dana, jer sam završio turnir, to će mi poslužiti u procesu oporavka ramena. Nadam se da će biti dovoljno vremena da nastavim da igram. Prosto, voleo bih da igram u Tokiju, planiram, biću i u Srbiji u tom nekom periodu, imam i obaveze sa Fondacijom, biću i sa porodicom, planiram tamo da se spremam za Tokio – zaključio je Đoković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here