Bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker, otkrio je u razgovoru za Eurosport detalje koji se odnose na svlačionicu i atmosferu koja je vladala između Novaka Đokovića i Federera. 

Beker je ispričao da je sa Novakom najviše radio na mentalnoj pripremi, da shvati da može da pobedi Federera i Nadala, od kojih je pre toga gubio mnoge velike mečeve.

-Ja sam krenuo od Novakovog mentaliteta. Rekao bih da je tu sve u navikama i tome kako ulazite u velike mečeve. Njegova pozicija na terenu nije bila baš dobra. Izgubio je nekoliko velikih finala od Rafe i Rodžera. Njegov stari pristup je bio nekako isuviše defanzivan, pasivan. Ako bi dozvolio igračima da ga nadigraju, a mnogi su fizički bili jaki, bio je to kompletan problem – rekao je Beker, a zatim se prisetio neobične situacije sa prvog meča protiv Federera.

– Sećam se kada sam prvi put stajao kraj terena, i tada su Novak i Rodžer bili veliki rivali, pričali su sa Stefanom i sa mnom pre meča, rukovali se, nešto međusobno pričali. Čak i posle meča mi je atmosfera bila malo neobična, imali ste dvojicu igrača u uglovima svlačionice, koji se značajno gledaju, a Stefan i ja smo razgovarali kao da se radi o šetnji u parku – rekao je Beker za Eurosport.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime