Đoković i Nadal u polufinalu Pariza

0

Srpski teniser igraće u polufinalu sa Špancem Rafaelom Nadalom, koji je  sa 2:0, po setovima 7:5, 7:5.pobedio Francuza Žoa Vilfreda Congu.

 

 Novak je dobro počeo meč i poveo 3:1 u gemovima, ali je Šveđanin uspeo da izjednači na 4:4. Srpski teniser je potom dobio dva uzastopna gema i uspeo da osvoji prvi set rezultatom 6:4. Soderling je dominirao u drugom setu, koji je dobio rezultatom 6:1, a Đoković je već na početku trećeg napravio brejk, a potom je držao prednost od tri gema do kraja meča. 

 

Ovo je bio peti međusobni duel srpskog i švedskog tenisera i peti trijumf Novaka koji je nakon meča priznao da je imao problema tokom četvrtfinalnog duela.
 

"Bila je velika borba. U drugom setu se nisam dobro kretao, borio sam se protiv sebe. Prepustio sam protivniku kontrolu meča u tom periodu. Ipak, uspeo sam da se skoncentrišem kada je bilo najpotrebnije i sačuvam smirenost. Srećan sam što sam u polufinalu", rekao je srpski teniser nakon pobede i dodao:

"Ako bih možda mogao da se setim nečega što sam mogao bolje da uradim ove godine, to su onda veliki turniri. Mogao sam možda da osvojim titulu na nekom turniru serije 1000, i naravno najveći turniri, gren slemovi, gde nisam baš najbolje odigrao. Ipak, iza mene je veoma konstantna sezona. Na manjim turnirima, dolazio sam do samog finiša i osvajao sam titule. U poslednja dva meseca ušao sam u veoma dobru formu, i to mi je veoma važno pred završni turnir u Londonu, gde branim titulu", zaključio je Novak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here