EPA
Srpski teniser

Najbolji teniser sveta, obratio se novinarima posle tesne pobede u trećem kolu Mastersa u Majamiju.

 

Novak je u tri seta savladao Argentinca Federika Delbonisa 7:5, 4:6, 6:1.

– Da budem iskren, izgubio sam fokus. Trebalo je da budem mentalno jači u prvom setu i na kraju drugog. Uspeo sam da igram veoma dobro u poslednjim gemovima prvog seta, da napravim brejk i povedem, ali sam onda odigrao nekoliko loših – rekao je Đoković.

Srpski teniser pre nedelju dana eliminisan je od Filipa Kolšrajbera na startu turnira u Indijan Velsu, ali ovog puta to nije dozvolio da mu se desi i protiv Delbonisa.

– Svaka čast i Federiku. Kontrolisao je tempo, a ja sam se povukao. Nisam imao dubinu u udarcima i on je to iskoristio. Mislim da su prva dva ili tri gema trećeg seta bila odlučujuća. Borio sam se, trudio da budem prisutan i da povratim poziciju na terenu. Poslednja četiri gema su bila fantastična, tako da sam na dobar način završio – kaže Novak.

Sledeći protivnik Đokoviću biće nezgodni Roberto Bautista-Agut.

– Mislim da dobro udaram lopticu, samo mi je potrebno malo više konstantnosti, da držim visok nivo igre tokom celog meča. To će biti ono što će pobediti u duelu sa Bautistom. On je jedan od tenisera koji vas tera da se oko svakog poena maksimalno potrudite. Ne pravi mnogo grešaka i trči dosta –  zaključio je Đoković.

Agut se u osminu finala plasirao posle pobede nad Fonjinijem, a prethodno je savladao Janka Tipsarevića (6:4, 6:4).

Duel Novaka i Bautiste na programu je u utorak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here