Najbolji teniser sveta Novak Đoković organizovao je trenutno jedan od najprestižnijih humanitarnih turnira, Adria Tour, a upravo zbog toga našao se na udaru pojedinih svetskih novinara koji su kritikovali sam turnir i način njegovog organizovanja. 

Tako je poznati američki teniski novinar Ben Rotenberg kritikovao je atmosferu na turniru “Adria Tour” u Beogradu.

– Gledam koliko su ljudi blizu i kako se grle na Adrija Turu i pomalo zaboravimo zbog čega taj turnir uopšte postoji. Nadam se da će sve proći kako treba, ali gledati toliku gužvu me čini nervoznim u junu 2020. godine – napisao je Rotenberg na Tviteru.

I drugi teniski novinari oglasili su se na Tviteru.

– Igrači prozivaju predložene bezbednosne mere na US Openu, kažu da možda neće igrati… Ali su okej s tim da igraju pred punim tribinama, ogromnim brojem mališana na Dečjem danu, tu su i zagrljaji, bliskost prilikom davanja intervjua, selfiji… Ja, zapravo, ne mogu da verujem u ono što vidim – napisao je novinar iz Sijetla Nik Mekarvel.

Njemu je vrlo brzo odgovorio novinar “Dejli Mejla” Majk Dikson.

– Ako srpske vlasti smatraju da su onakvi uslovi za publiku bezbedni, to je onda svakako njihova odluka. Ali je zaista ‘iznenađujuće’ da strani igrači, koji samo što su doputovali, grle jedni druge, budu onoliko blizu, dok istovremeno strahuju od US Opena.

Stujart Frejzera, novinara britanskog “Tajmsa”, posebno je šokirao pomenuti dubl meč.

– Da, ovo je snimak od danas, i nije sa druge planete. Đoković (o prisustvu publike) kaže: ‘Imamo drugačije mere u Srbiji nego u Sjednjenim Američkim Državama. Nije na meni da donosim odluke o tome šta je dobro, a šta loše u zdravstvenom smislu. Pratimo ono što nam vlasti u Srbije (o tome) kažu.

Turnir u Beogradu počeo je juče egzibicionim mečevima, a danas od 14 sati startuje takmičarski deo programa.

1 COMMENT

  1. Пре било каквих изјава треба сачекати недељу дана да видимо колико је заражених посетилаца Адриа Тура. Не дај Боже да спектакл добије ново име: “Тениски Тур Самоистребљења”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here