EPA/FRANCIS MALASIG

Novak Đoković je u Beogradu govorio o pokojnom Kobiju Brajantu i njegovom uticaju na ostale sportiste.

“Kobi mi je objasnio kako se on izborio sa psihičkim pritiskom i objasnio mi kako je on uspeo da preuredi i uspeo da izbalansira svoj privatni i profesionalni život. Objasnio mi je i kako je sam sebi dao jasnoću o tome ka čemu ide, koliko će još da igra i na koji način, kako će u tom ambijentu i kolektivu da se prilagodi timu, ja sam sam na terenu, a on mora da misli i o ostalim igračima. Pričao mi je i o tome kako je napravio taj prelaz i o svemu onome što je gradio nakon svoje karijere”, rekao je Novak Đoković.

Kobi Brajant je tokom igračke karijere osvojio čak pet šampionskih titula, a vest o njegovoj pogibiji pogodila je čitavu planetu, a Novak se dotakao Brajantovog uticaja na sportiste i tvrdi da je mnogima dao “vetar u leđa”.

“Čovek je bio jako uspešan i nažalost ta tragedija se dogodila, pa njega više nema i njegovo nasleđe će večno živeti. Samo pogledajte koliko sportista i koliko ljudi u svetu sporta, a i u ostalim sferama naravno, njega slavi, njega se seća i to je ono o čemu sam malopre pričao i njegov uticaj prevazilazi trofeje. Stvarno ne znam da li je on najveći ili Džordan ili Abdul-Džabar ili ne znam ko još iz sveta košarke, on je meni najveći u tom njegovom uticaju koji je prevazišao sportske razmere. On je uticao na sportiste na jedan način koji je njima dao krila da oni prevaziđu svoje prepreke u životu. Ima dosta prekretnica u karijerama svakog sportiste, a za mene je 2017. godina bila ta i za mene je bilo najvažnije što sam uspeo da se vratim”, poručio je Novak Đoković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here