Najbolji svetski teniser, Novak Đoković, po svemu sudeći je odabrao turnire na kojima će sigurno nastupati u nastavku ATP sezone, pa tako, za sada, u planu ima samo odigravanje Otvorenog prvenstva Francuske.

Tako je barem sudeći po rasporedu predstojećih turnira na njegovom zvaničnom sajtu.

Rolan Garos je planiran da se igra u Parizu od 20. septembra, kada počinju kvalifikacije, odnosno, 27. septembra sa glavnim žrebom, pa sve do 11. oktobra.

– Novak je 2016. godine osvojio svoju prvu titulu na Rolan Garosu i kompletirao karijerni Grend Slem. Godine 2019. je poražen u polufinalu od Austrijanca Dominika Tima rezultatom 2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 5:7. U 2020. će braniti 720 ATP poena – stoji na zvaničnom sajtu.

Rapored turnira izgledaće ovako: prvi je Vašington 14. avgusta, a zatim slede masters u Sinsinatiju, 22. avgusta, koji je predviđeno da se igra u Njujorku, pa US Open (31. avgust), turnir u Kicbilu (8. septembar), mastersi u Madridu (13. septembar) i Rimu (20. septembar) i Rolan Garos (27. septembar).

Đoković je i pre nego što se zarazio koronom napomenuo da će najverovatnije propustiti američku turneju, odnosno US Open, dok bi Rolan Garos trebalo da počne 27. septembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here