Đoković prvi ako osvoji Australia Open

0

 

Novak Đoković je posle napornih priprema učestvovao na egzibicionom turniru u predgrađu Melburna, a nakon pobede nad Hasom u Kujongu, srpski teniser je najpre poražen od Fernanda Verdaska sa 2:0 (6:1, 6:2), a noćas i od mladog Australijanca Bernarda Tomića sa 2:1 (6:4, 3:6, 6:3).

 

Inače, turnir u Kujongu osvojio je Španac Fernando Verdasko, koji je u finalu savladao Francuza Žoa-Vilfrida Congu sa 7:5, 6:3.

 

Treći igrač sveta ističe da mu rezultati na Kojungu nisu bili bitni, a već naredne nedelje mogli bi postati važni, jer će Đoković, sada gotovo izvesno, imati veliku priliku da posle grend slema u Melburnu, postane drugi na svetu.

 

Da bi Nole zaseo na drugu poziciju ATP liste, potrebno je da ne ispadne dva kola pre Nadala, a u slučaju kada bi osvojio Otvoreno prvenstvo Australije, a Rodžer Federer ispado u četvrtfinalu, Srbin bi postati najbolji igrač sveta.

 

Đoković je u velikoj prednosti nad svojim najvećim rivalima pošto na Australija Openu brani samo 360 poena, zbog toga što je prošle godine predao Rodiku meč u četvrtfinalu. S druge strane, Rafael Nadal je osvojio titulu i 2.000 poena, a Rodžer Federer je za plasman u finale dobio 1.200 poena.

 

Odmah po završetku ovogodišnjeg prvog gren slema, poeni će igračima biti izbrisani, a Nadalu je za opstanak na drugom mestu potrebno da odbrani pehar, ukoliko Novak stigne do polufinala. Njegov prvi rival biće Španac Danijel Himeno-Traver.

 

"Srbija u srcu" na Đokovićevom dresu
Novak Đoković je još jednom pokazao svoj patriotizam, jer je na prvoj kolekciji novog sponzora "Serđa Takinija" u kojoj će debitovati na Australijan openu, tražio da se ušije mala srpska trobojka sa dvoglavim orlom uokvirena zlatnim srcem. Inače, takmičarska kolekcija koja nosi naziv "Flejm" (plamen) zasad ima dve verzije, sa belom i sivom osnovnom bojom.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here