U pauzi teniskih takmičenja zbog korone Novak Đoković je više puta privukao pažnju svetskih medija, a iizmeđu ostalog, oni se sada bave nezavisnošću Kosova protiv koje se bori najbolji srpski sportista. 

Naime, švajcarski Blik posebno se bavio ovom temom i istakao u naslovu da Novak želi da okonča nezavisnost Kosova, pozivajući se u tekstu na pomenutu izjavu Ivice Dačića o Novakovoj ulozi u diplomatskoj borbi za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.

Kako je rekao Dačić, više puta je zvao Đokovića da stranim državnicima pošalje reket ili lopticu sa autogramom.

– Novak je uvek pitao šta možemo da uradimo, radovao se svakom povlačenju priznanja Kosova. Mnogi svetski državnici su me pitali za njega, a ja sam ga zvao da im pošalje lopticu ili reket sa autogramom – rekao je Dačić svojevremeno.

– Đoković je kao loptica u svađi Srbije i Kosova. Još početkom godine je ovaj 32-godišnjak dospeo između frontova – podseća Blik na uvrede koje je kosovski ambasador u Bugarskoj u januaru izneo na račun Đokovića. Povod je bila pesma „Vidovdan“ koju su Đoković i drugovi pevali posle pobede u ATP kupu.

– I sad navodno Đoković treba da pomaže kako bi se okončala samostalnost Kosova“, dodaje švajcarski tabloid. „Ostaje nepoznato kako bi tačno trebalo da izgleda uloga svetskog broja jedan.

Takođe, štampa u Nemačkoj piše o njegovim „ezoteričnim“ pogledima i navodnoj ulozi u borbi za povlačenje priznanja Kosova.

– Moć misli i voda sa vidarskom snagom: Novak Đoković, prvi teniser sveta, trenutno polarizuje ezoteričnim razmišljanjima – piše ugledni Zidojče cajtung pod naslovom „Đoković i alhemičar“.

Minhenski list prenosi pojedine izjave Dijane Đoković, majke tenisera, iz nedavnog intervjua. Ona je između ostalog rekla da je njen suprug pozajmljivao novac od zelenaša, da se ne slaže uvek sa snajom i da Novak Đoković veruje u Boga i veruje da je „odabran“, kao i da je Rodžer Federer „malo arogantan“.

– Za sada je nepoznato kako Novak Đoković razmišlja o tim temama, mada je u poslednje vreme puno pričao – piše Zidojče i dodaje:

– Posle faze ljubav i mir pre četiri godine, kada je sledio pouke trenera Pepea Imaza, Đoković sada iskazuje nove, kompleksnije poglede.

Navodi se da u seriji razgovora na društvenim mrežama sa ljudima koji ga inspirišu, Đoković govori o „snazi misli“ i tome da je smisao sopstvenog činjenja u služenju drugima, i da je navodno video ljude koji „snagom molitve i zahvalnosti“ zagađenu vodu pretvaraju u lekovitu.

To je Đoković rekao u razgovoru sa Džervinom Džafarijom, Amerikancem iranskog porekla koji prodaje skupe dodatke ishrani na bazi divljih algi. Njega list opisuje kao „alhemičara“.

5 KOMENTARA

  1. Za njega mnogo bolje bi bilo da se bavi tenison nego nacionalitiçkom politike.
    Inaçe ima sance da ostane i bez tenisa.

  2. Njegovi preci su Albanci,on to vrlo dobro zna.Bolje bi bilo za njega da se bavi sportom nego nacionalistickom Politikom koja je nanela toliki zlo citavom prostoru.Zbog toga su Srbi omrzeni marod u citavom Demokratskom Svetu.

  3. E sad…….preci šiptari ? Ma dajte molim Vas ! Kakvo je to pojednostavljivanje. Šiptari moraju malo da se sete sopstvenog korena, a da se nimalo ne pitaju o tuđim. Čovek je jednostavno svetski, a ne samo naš.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime