Đoković u polufinalu Roterdama

0

 

Đoković, koji je na turniru postavljen za prvog nosioca, pobedio je danas u osmini finala 54. tenisera sveta Švajcarca Marka Kjudinelija rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:2.

 

Srpski teniser trebao je u četvrtfinalu igrati protiv Nemca Florijana Majera, koji je u drugom kolu napravio je iznenađenje eliminacijom Španca Tomija Robreda sa 2:1 (6:4, 3:6, 6:3), ali je ovaj teniser morao da preda meč zbog povrede prepona.

 

Đoković će tako imati dan više odmora da se spremi za polufinalni duel, a njegov protivnik u borbi za finale biće pobednik meča Gael Monfis (Francuska) – Mihail Južni (Rusija).

 

Đoković je protiv Kjudinelija prvi set dobio sa 6:4, iako je mogao i ubedljivije da reši ovaj deo igre. Švajcarac je na početku odlično servirao i nije dozvolio Srbinu da stigne do brejka. Kako je meč odmicao drugi igrač sveta je preuzimao stvari u svoje ruke i odličnim prvim servisom nije dozvoljavao protivniku priliku za brejk, dok je sa druge strane tri puta oduzimao servis Kjudineliju. U drugom setu ubedljivih 6:2 i pobeda posle 90 minuta igre.

 

Drugi teniser sveta dva puta je učestvovao na turniru u Roterdamu. Najbolji rezultat ostvario je 2007. kada je eliminisan u polufinalu, a godinu dana ranije zaustavljen je u četvrtfinalu.

 

Nagradni fond turnira je 1.445.000 evra. Pobedniku je namenjeno 277.000 evra i 500 ATP poena.

 

Zimonjić i Nestor u polufinalu
Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor bez problema danas su izborili plasman u polufinale dubla na ATP turniru u Roterdamu.

Srpsko-kanadski par je lako je, sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3, dobio španski dubl, Felisijano Lopez i Tomi Robredo. Zimonjić i Nestor su u prvom kolu savladali Viktora Troickog i Janka Tipsarevića.

Njihovi protivnici u borbi za finale biće Džulijan Noul i Robert Lindstet, koji su savladali Marijuša Firstenberga i Marsina Matkovskog iz Poljske sa 6:3, 4:6, 10:8.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here