Đoković: Zaslužio sam drugo mesto

0

Prvi reket Srbije osvrnuo se na finale Otvorenog prvenstva Australije u kojem ga je pobeda Švajcarca Rodžera Federera praktično dovela na drugi stepenik ATP liste.

"Činjenica je da mi je trijumf Federera u bodovnom smislu omogućio da se prvi put u karijeri domognem mesta broj dva na rang listi.Ipak, prava snaga koja mi je omogućila ovaj napredak leži u protekle četiri godine u kojima sam ostvario najveći napredak u karijeri", izjavio je Đoković.

 

Drugi igrač sveta, koji nekoliko dana boravi u rodnom Beogradu, napomenuo je da njemu lično "mesto na rang listi nikada nije bilo prioritet".

 

"Važnije od rejtinga oduvek mi je bio razvoj u svim elementima igre i stalni napredak", ocenio je Đoković.

 

Osvajač titule na Otvorenom prvenstvu Australije 2008. godine naveo je bodovnu razliku između njega i dvojice najvećih konkurenata kao glavni razlog što ranije nije zauzeo mesto broj dva na ATP listi. Đoković je napomenuo da mu je u nastavku sezone glavni cilj uspešno učešće na gren-slem turnirima.

 

"Formu ću ove sezone tempirati za gren slem takmičenja", istakao je Đoković.

 

Najbolji srpski teniser je napomenuo da Švajcarca Rodžera Federera i Španca Rafaela Nadala smatra najboljim teniserima današnjice.

"Neprikosnovena je činjenica da su njiih dvojica najbolji igrači danas. Nadal je postigao rezultate koje niko nikada u tenisu nije ostvario", rekao je Đoković i dodao da mu je čast da se takmiči sa takvim igračima.

 

"Radi se o teniserima koji nisu samo veliki sportisti, već i sjajni ljudi van terena", dodao je Đoković.

 

On je istakao da su se pojavili novi kvalitetni teniseri, koji bi mogli da se umešaju u borbu za primat u "belom sportu".

 

"Smatram da sam i ja među novim pretendentima na mesto broj jedan", ocenio je Đoković.

 

Srpski teniser je kao jedan od glavnih ciljeva ovog dela sezone naveo i predstojeći Dejvis kup meč u kojem se reprezentacije Srbije i SAD početkom marta sastaju u Beogradskoj areni.

 

"Nadam se da će Arena kao i u ranijim prilikama biti puna i da će nam navijači biti najveći podstrek u pokušaju da savladamo Amerikance", rekao je Đoković.

 

Naš najbolji teniser zbog obaveza neće biti u Beogradu tokom odigravanja Fed kup meča između ženskih reprezentacija Srbije i Rusije, 6. i 7. februara.

 

"Sigurno bih bio među navijačima u Areni sledećeg vikenda, ali sam sprečen zbog učešća na ATP turniru u Roterdamu, koji počinje sledeće sedmice", rekao je Đoković.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here