Foto: Tanug/AP
Novak Đoković

Bivši češki teniser Radek Štepanek izjavio je da je “Novak Đoković tužan, povređen i boli ga sve što se dogodilo na US openu”.

Đoković je diskvalifikovan sa US opena, pošto je na meču osmine finala sa Pablom Karenjom-Bustom pogodio lopticom linijskog sudiju.

– Razgovarali smo i znam da je tužan. Boli ga sve, jer zna da nije imao nameru. Mnogo pati. Ovo je teška situacija za njega. Svi znamo koliko želi da bude teniser sa najviše Grend slemova i oseća da je US open mogao da bude njegov – kazao je Štepanek, koji je blizak prijatelj sa Đokovićem.

Na pitanje da li smatra da je Đoković pogrešio, Štepanek je odgovorio:

– Svi pravimo greške i moramo da ih prihvatimo, ali pritisak i količina kritika na njegov račun nije logična. On se trudi da bude primer, on je u završnoj fazi karijere i u poziciji da bude najbolji svih vremena. I on ima pravo da pogreši, i on je čovek. On će sada da pronađe utehu u porodici, što je važno za njegovu mentalnu snagu. Mislim da će izvući pozitivne pouke i da će se vratiti jači.

Đoković će igrati na Rolan Garosu.

– Kada dođe na Rolan Garos sve će da zaboravi i da se fokusira na mečeve i na pobede. Na kraju, on je uradio mnogo za naš sport i to je ono što će se pamtiti – rekao je Čeh.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here