Đorić demantovao da je pretučen u Varaždinu

0

Podsetimo, neposredno pre utakmice mladih selekcija Hrvatske i Srbije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj 2011. godine pojavila se informacija da je Đorića napala grupa huligana u centru Varaždina dok se šetao sa jasnim obeležjima Srbije.

 

"Nisam udaren, niti prebijen. Ništa od navedenog se nije desilo. Odgledao sam utakmicu i normalno se vratio u Beograd", rekao je Đorić.

 

Međutim, policijska uprava u Varaždinu u svom jutrošnjem izveštaju potvrdila je pisanje medija o napadu više huligana na direktora mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije Milovana Đorića uoči utakmice mladih reprezentacija Hrvatske i Srbije.

"Pre početka utakmice između mladih reprezentacija Hrvatske i Srbije, u Gajevoj ulici, u Varaždinu napadnut je 64-godišnji srpski državljanin. Huligani starosti od 15 i 16 godina pokušali su fizički nasrnuti na oštećenog i skinuti mu jaknu iz razloga što je na njenog poleđini bio natpis "Serbia", u čemu su sprečeni od strane policijskih službenika i hrvatskog državljanina starosti 32 godine, koji je prilikom hvatanja počinilaca zadobio povredu u vidu nategnuća levog gležnja", piše u izveštaju.
 

Policija koja je uhapsila napadače i privela ih u policijsku stanicu izvestila je da Đorić u napadu nije zadobio vidljive povrede.
 

Iz policije je saopšteno i da je u 45. minutu utakmice, hrvatski državljanin starosti 18 godina, na istočnoj tribini stadiona, zapalio zastavu Srbije, zbog čega je uhapšen i uz optužni predlog doveden sudiji prekršajnog suda u Varaždinu koji ga je nakon saslušanja pustio na slobodu.
 

Hrvatski mediji korektno su izvestili su o događaju, a Indeks.hr koji je prvi javio o incidentu, preneo je i pisanje medija u Srbiji ukazujući da su se Đorićevi iskazi u tim medijima menjali, kako oko broja napadača, tako i samog toka događaja.
Indeks.hr preneo je i Đorićeve pohvale na račun policije koja je odlično reagovala i za minut stigla na poprište incidenta.

 

Srbija je poražena od selekcije Hrvatske rezultatom 3:1.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here